Aflat în concediu medical, din cauza unor serioase probleme de sănătate, comisarul șef Cezar Filip, fostul șef al Poliției Piatra-Neamț, a fost pus la dispoziție. El lucrează la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și, după ce se va întoarce la serviciu, va avea o sumedenie de restricții, inclusiv legate de accesul la informațiile secretizate. În aceeași situație, tot bolnav, și tot pus la dispoziție este comisarul șef Relu Baciu, de la Biroul de Investigații Criminale Piatra Neamț. Ambii ofițeri sunt cercetați de DIICOT Neamț încă de acum 3 ani, dar abia săptămâna trecută a fost pusă în mișcare acțiunea penală. Cezar Filip este acuzat de purtare abuzivă și instigare la acces fără drept la un sistem informatic. Relu Baciu, în schimb, este cercetat pentru acces fără drept la un sistem informatic şi transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic.

Scandalul, care s-a soldat cu pierderea funcției lui Cezar Filip, a izbucnit după ce niște imagini din sediul poliției au fost făcute publice. Cezar Filip, care alergase după Ana Maria Tănase (minoră cu participări la două omoruri și zeci de tâlhării), căzuse, își zdrelise un genunchi și-și făcuse praf telefonul, a izbucnit și a lovit-o pe fată. Scena a fost filmată de o cameră de supraveghere de la parterul sediului Poliției Piatra-Neamț, iar un polițist inspirat, care a știut foarte bine care vor fi urmările, a sustras imaginile și le-a făcut publice. Deocamdată, în opinia procurorilor DIICOT, Relu Baciu s-ar face vinovat de povestea cu filmulețul. Până la nivel de sustragere, pentru că nu el este cel care l-a „înstrăinat”. Rămâne de văzut ce vor descoperi anchetatorii în privința „traseului” pe care l-a avut filmulețul până să ajungă în mediul on-line.

Revenind la Cezar Filip el este cercetat pentru purtare abuzivă (loviturile pe care i le-a aplicat Anei Maria Tănase) și pentru instigare la acces neautorizat la un sistem informatic, ultima acuzație adăugată pe baza unei declarații. Un polițist a susținut că, în momentul în care și-a dat seama că a fost filmat, comisarul șef Filip i-a cerut ofițerului de serviciu să șteargă imaginile de pe server. (C.M.)

Articolul precedentITM Neamţ: Minori puşi la muncă! La negru!
Articolul următorTop 6 site-uri accesate in preajma sarbatorilor pascale!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Avem asa putini specialisti in politie si pe astia ii haituim… Cine cerceteaza disciplinar toti politicienii si ministri de s-a ajuns ca „minorii” sa-ti dea in cap, sa te omoare, sa talhareasca si politia sa instrumenteze sute de dosare fara rezultat privind siguranta noastra pe motive de legislatie stramba….. Iti pierzi firea sa iti rada in nas un infractor de speta fetei ( complice omor deosebit de grav!!! ) si tu ca politist sa nu poti face nimic legal ….

Comments are closed.