0:00

Comisar DGA acuzat de DNA că „fabrica” dosare penale, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn comisar șef de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție a fost trimis în judecată de procurorii DNA care l-au acuzat că făcea dosare penale pentru fapte închipuite. Țibulcă Gheorghe-Cătălin, de la Serviciul Județean Anticorupție Iași, este acuzat de luare de mită, șantaj, două fapte de cercetare abuzivă și permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. În aceeași cauză mai este judecat un consilier local din comuna Rediu, Dobre Liviu, pentru dare de mită și folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, și Giurgiuveanu Vasile, consilier local Tătărușeni.

În cursul anului 2022, inculpatul Țibulcă Gheorghe Cătălin, în calitatea menționată mai sus, ar fi inițiat și derulat activități de urmărire penală în scopul favorizării intereselor inculpaților Giurgiuveanu Vasile și Dobre Liviu, persoane care făceau parte din anturajul relațional, apropiat, al polițistului”, conform DNA. Concret, ofițerul de poliție făcea dosare penale pe baza unor petiții sau procese-verbale de sesizare din oficiu în care ar fi fost consemnate aspecte necorespunzătoare adevărului și în care s-ar fi desfășurat cercetări față de persoane cu care Giurgiuveanu și Dobre ar fi fost în conflict, direcționând cursul anchetelor în sensul dorit de aceștia.

Anchetatorii mai spun că polițistul ar fi amenințat o persoană cu divulgarea unor fapte reale sau imaginare în scopul de a obține de la aceasta un denunț în legătură cu presupuse fapte de natură penală ce ar fi fost săvârșite de către primarul unei comune, cu care Dobre era în conflict. În acest scop ar fi furnizat informații nedestinate publicității rezultate din activitatea de cercetare penală efectuată personal, celorlalți acuzați care ar fi fost folosite ulterior de consilierii locali împotriva persoanelor cu care erau în conflict (prin sesizarea administrativă a Instituției Prefectului Iași, ITM sau prin diseminarea către ziariști în vederea publicării unor articole denigratoare).

(G.S.)

Articolul precedentCum se plătesc taxele şi impozite de sărbători la Piatra-Neamţ
Articolul următorFOTO. Piatra-Neamţ: Poliţia Locală a adunat cerşetorii din zona mall-urilor
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.