Polițiștii din Bacău, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au surprins, miercuri, 2 decembrie, în flagrant delict, doi bărbați, de 22 și 30 de ani, suspectaţi că ar comercializa substanţe psihoactive.

La momentul flagrantului, cei doi comercializau aproximativ 100 de grame de produse vegetale, susceptibile a avea efecte psihoactive, se specifică într-un comunicat al IPJ Bacău. Pentru documentarea activității infracționale a persoanelor implicate, poliţiştii au efectuat 11 percheziții domiciliare, în municipiile Bacău și Iași.

“În urma perchezițiilor, au fost ridicați 30.255 de lei, 700 de euro, dispozitive de mărunțit și cântărire electronice, substanțe vegetale mărunțite și țigarete confecționate artizanal. Din cercetări a rezultat că persoanele în cauză ar fi procurat, transport, porționat, ambalat și comercializat ilegal produse susceptibile a avea efecte psihoactive. Polițiștii au pus în executare 9 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul DIICOT, pentru audieri”, se precizează în comunicatul citat.

Şase persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, din județele Bacău și Iași, au fost reţinute pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat și efectuarea de operațiuni interzise cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive. Joi, 3 decembrie, aceştia au fost prezentați magistraților Tribunalului Bacău, care au dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

La anchetă au participat și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, precum și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române și al Departamentului de Informații și Protecție Internă. (ZCH NEWS)