Todorut-2-2Jandarmeria Română a scos la concurs funcția de inspector șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Neamț, care a rămas vacantă prin pensionarea colonelului Sorin Gherman.

Examenul va avea loc la București, la sediul IGJR, și va consta într-o singură probă: interviu pe subiecte profesionale.

Condițiile de participare, însă, fac „sita” destul de deasă, studiile de master, o limbă de circulație internațională și accesul la informații clasificate din clasa „secrete de stat”, nivelul „strict secret” fiind obligatorii. De asemenea, condițiile de vechime (10 ani în MAI și 3 ani pe o funcție de conducere) mai ”subțiază” din rândul candidaților. Iar tematica include de la Constituția României, la tot felul de legi și ordine de ministru.

Cum înscrierile s-au încheiat deja, se știe doar că din Neamț sunt deja 4 candidați, dar numele lor nu pot fi făcute publice, pentru că operează Legea datelor cu caracter personal. Este posibil, însă, să fie concurență mai mare, pentru că orice angajat MAI din țară, care îndeplinește condițiile și-și dorește funcția se poate înscrie în cursă.

Colonelul Ioan Eugen Todoruț, care asigură interimatul, ne-a confirmat că s-a înscris la concurs și că a luat decizia destul de greu, după ce s-a consultat cu familia, care locuiește în județul Harghita. (C.M.)