Sunt 30 de locuri disponibile la clasa a V-a pentru elevii care vor să continue gimnaziul la Colegiul Național „Petru Rareș”. Etapa de preînscriere, din perioada 27 mai – 24 iunie 2020, constă în completarea formularului on-line, care este disponibil la adresa: https://www.cnpetrurares.ro/admitere-clasa-a-v-a/admitere-clasa-a-v-a-2020/ . Dacă la finalul etapei vor fi mai mulți elevi înscriși decât numărul de locuri aprobate, candidații vor parcurge un test de departajare. Acest test va fi susținut la disciplinele limba și literatura română și la matematică. Elevii vor fi declarați înscriși pe cele 30 de locuri în ordinea descrescătoare a punctajului obținut la acest test. În cazul punctajelor egale, pe ultimul loc, se aplică următoarele criterii de departajare: punctajul obținut la proba de matematică, punctajul obținut la proba de limba și literatura română. „Dacă departajarea nu se va putea realiza după aplicarea acestor criterii, toți candidații aflați în această situație vor fi declarați admiși”, a declarat prof. Dan Oniciuc, directorul colegiului „Petru Rareș”.

Testul de departajare la disciplinele limba și literatura română și matematică este programat pentru sâmbătă, 27 iunie 2020, ora 10. Elevii se vor prezenta la ora 9.30 însoțiți de un părinte. Primul test scris va fi cel la limba și literatura română în intervalul orar 10-11, urmează o pauză de zece minute și a doua probă scrisă scrisă va fi la matematică în intervalul orar 11.10-12.10.

Repartiția elevilor pe săli și comisii se publică pe pagina de CNPR (www.cnpetrurares.ro) și la avizierul unității școlare.

Articolul precedentAgresorul de la Roznov rămâne în arest 30 de zile
Articolul următorȘase tineri fără adăpost amendați într-o centrală termică dezafectată
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comments are closed.