Agresorul de la Roznov rămâne în arest 30 de zile, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTribunalul Neamț a respins astăzi, 29 mai, contestația formulată de Mădălin Aursului (18 ani) din Roznov, împotriva măsurii arestării preventive dispuse împotriva lui. Individul, care este acuzat de 4 infracțiuni (lovire sau alte violențe, agresiune sexuală, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice) a sperat că va obține clemență, dar magistrații au considerat, pe bună dreptate, că trebuie ținut în Arestul Poliției.

Mădălin Aursului este protagonistul unei scene violente, consumate duminică, 24 mai, pe o stradă din Slobozia. După ce-a consumat alcool, el l-a sunat pe un adolescent de 16 ani și i-a propus să se întâlnească, iar în momentul în care l-a văzut, s-a dezbrăcat complet, l-a lovit până l-a doborât la pământ și l-a agresat sexual. Scena a fost filmată de o fată,  iar filmulețul a fost postat pe Facebook, ceea ce a determinat procuroii DIICOT să se autosesizeze. În ziua de 27 mai, 6 tineri, care au asistat la agresiune, au fost duși la audiere, iar pentru 3 dintre ei (inclusiv iubitul fetei care a filmat și băiatul care a postat filmulețul pe rețeaua de socializare) s-a dispus reținerea pentru 24 de ore, sub acuzația de pornografie infantilă prin sisteme informatice.

Între timp, la Poliția Roznov este în desfășurare o anchetă internă, la capătul căreia se va stabili ce măsuri trebuie luate împotriva polițiștilor care au fost de serviciu duminică și luni, în zilele în care tânărul care a postat filmulețul pe Facebook s-a dus să reclame agresiunea, dar nimeni nu a făcut minime verificări.

C.M.

Articolul precedentNeamț: 210.000 de măști pentru elevi și profesori
Articolul următorColegiul Național „Petru Rareș” a lansat etapa de înscriere în clasa a V-a