Colegiul de Informatică, generos cu copiii Centrului de zi al DGASPC, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiElevii Colegiului Național de Informatică Piatra Neamț au dovedit, pentru al cincilea an consecutiv, că sunt nu doar foarte inteligenți, ci și  generoși și atenți la nevoile celor mai puțin norocoși decât ei. CNI le-a oferit, vineri, 9 decembrie, celor 25 de copii beneficiari ai Complexului de Servicii de zi din subordinea DGASPC o masă festivă și multe daruri, dorind astfel să le facă Sărbătorile mai frumoase. La masă, au fost invitați și părinții copiilor, creându-se o atmosferă caldă, de familie. La rândul lor, copiii din centru au răsplatit generozitatea gazdelor cu dansuri și cântece, dar și cu obiecte și decorațiuni lucrate de ei.

Complexul de Servicii de zi Piatra Neamț funcționează în structura DGASPC și are scopul de a preveni abandonul și instituționalizarea copiilor, beneficiari fiind minorii proveniți din familii ce traverseaza o perioada de criză. Copiii primesc o serie de servicii pe timpul zilei, precum două mese pe zi, rechizite, medicamente pentru situații de urgență, ajutor la lecții, consiliere psihologică, sunt ajutați să își formeze deprinderi igienico-sanitare și de viață sănătoase, etc.

Parteneriatul dintre CNI și DGASPC Neamț a luat naștere în urmă cu 5 ani, din inițiativa unității de învățământ, care a dorit astfel să ofere o zi de neuitat copiilor aflați în dificultate. Ca urmare, an de an, în preajma zilei de Moș Nicolae, beneficiarii Complexului de Servicii de zi Piatra Neamț se bucură de o zi specială alături de liceenii și profesorii de la Colegiul de Informatică.

“Parteneriatul are deja tradiție și dovedește că această școală de elită modelează minți strălucite, dar și caractere adevărate. Întâlnirile din decembrie sunt pline de emoție și așteptate un an întreg de copiii noștri motiv pentru care le mulțumim și suntem profund recunoscători liceenilor și, în mod special, dascălilor lor, pentru că au ales să-și învețe discipolii empatia, generozitatea și grija față de semenii mai puțin norocoși”, a spus Cristina Păvăluță, directorul DGASPC Neamţ. (DGASPC Neamţ)

Articolul precedentCSM Ceahlăul, încă un amical câștigat la pas!
Articolul următorReturul a început cu înfrângeri pentru Unic și VCM-LPS
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.