Colegiul ”Calistrat Hogaș” începe anul școlar cu binecuvântare de Sus, ZCH NEWS - sursa ta de informații
sursa foto: Doxologia

Unul din cele mai prestigioase colegii din județul Neamț va începe noul an școlar cu o premieră și binecuvântare de Sus.

Înalt Preasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a fost invitat la festivitatea de deschidere a noului an școlar, care va avea loc, luni, 12 septembrie, la Colegiul Național ”Calistrat Hogaș” din Piatra Neamț și, se pare, a răspuns că va participa cu tot dragul, dar confirmarea 100% o va putea da abia mâine, 9 septembrie.

Prezența ierarhului în mijlocul elevilor de la ”Hogaș” ar fi o premieră pentru ÎPS Teofan, care, în mod normal, la astfel de momente este solicitat, în special, de seminariile teologice. După încheierea festivității de la Hogaș, ierarhul ar putea onora și invitația reprezentanților Seminarului Teologic Ortodox ”Sfinții Împărați Constantin și Elena”, tot din Piatra, care îl așteaptă pe mitropolit pentru a-i binecuvânta pe școlari, mai ales că, anul acesta, efectivul de elevi ”seminariști” a crescut, dată fiind alipirea Școlii nr. 1, care și-a pierdut personalitatea juridică (rămăsese cu mai puțin de 300 de elevi). (M.T.)

Articolul precedentÎntortocheate sunt documentele de la Urbtrans
Articolul următorTÂRGU-NEAMŢ: Sarea într-o inedită expoziţie temporară
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.