0:00

Colegii despre Ioan Pîcu: „A fost foarte harnic la catedră!”, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Liceul „Sadoveanu” Borca

Colegii de breaslă ai profesorului de educație fizică Ioan Pîcu, fost director al Liceului „Mihail Sadoveanu” din Borca, au rămas siderați la aflarea veștii că acesta a dispărut de trei zile și există ipoteza sinuciderii.

Profesorul Constantin Țapu, ani buni inspector de educație fizică în cadrul ISJ Neamț l-a cunoscut îndeaproape pe Ioan Pîcu. „Nu-mi vine a crede. El a fost foarte harnic la catedră. Centrul de schi pe care l-a coordonat era recunoscut pe plan național. L-a dotat corespunzător și participa cu elevii la concursurile de la Brașov, de multe ori făcând deplasări pe bani lui. A contribuit și la ridicarea sălii de sport a liceului, era un om căruia îi plăcea foarte mult ce făcea. Soția sa a fost responsabila Cercului Metodic al profesorilor de educație fizică și sport de pe Valea Muntelui”.

Și profesorul de schi Dumitru Terbescu are numai vorbe bune despre Ioan Pîcu: „Mă surprinde vestea. Îl știam echilibrat, dârz, hotărât. L-am cunoscut foarte bine. A avut grupă de schi la Centrul de schi din Borca. Un om foarte muncitor, dedicat profesiei, cu rezultate bune la schi alpin. Împreună cu soția a format un cuplu extraordinar și au dovedit că sunt oameni care sfințesc locul”. (Ana MOISE)

Articolul precedentSe majorează impozitul pe clădiri pentru persoanele fizice
Articolul următorVCM-LPS Piatra Neamţ a transferat o echipă întreagă
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.