borca-liceul-sadoveanu
Liceul „Sadoveanu” Borca

Colegii de breaslă ai profesorului de educație fizică Ioan Pîcu, fost director al Liceului „Mihail Sadoveanu” din Borca, au rămas siderați la aflarea veștii că acesta a dispărut de trei zile și există ipoteza sinuciderii.

Profesorul Constantin Țapu, ani buni inspector de educație fizică în cadrul ISJ Neamț l-a cunoscut îndeaproape pe Ioan Pîcu. „Nu-mi vine a crede. El a fost foarte harnic la catedră. Centrul de schi pe care l-a coordonat era recunoscut pe plan național. L-a dotat corespunzător și participa cu elevii la concursurile de la Brașov, de multe ori făcând deplasări pe bani lui. A contribuit și la ridicarea sălii de sport a liceului, era un om căruia îi plăcea foarte mult ce făcea. Soția sa a fost responsabila Cercului Metodic al profesorilor de educație fizică și sport de pe Valea Muntelui”.

Și profesorul de schi Dumitru Terbescu are numai vorbe bune despre Ioan Pîcu: „Mă surprinde vestea. Îl știam echilibrat, dârz, hotărât. L-am cunoscut foarte bine. A avut grupă de schi la Centrul de schi din Borca. Un om foarte muncitor, dedicat profesiei, cu rezultate bune la schi alpin. Împreună cu soția a format un cuplu extraordinar și au dovedit că sunt oameni care sfințesc locul”. (Ana MOISE)

Articolul precedentSe majorează impozitul pe clădiri pentru persoanele fizice
Articolul următorVCM-LPS Piatra Neamţ a transferat o echipă întreagă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.