Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis coduri PORTOCALIU şi GALBEN, de ninsori masive şi viscol pentru toate judeţele Regiunii de Nord-Est.

CODUL PORTOCALIU este valabil în intervalul 18 ianuarie, ora 1:00 – 18 ianuarie, ora 17:00, fiind vizate județele Iași, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea și zona joasă a județelor Neamț și Bacău. În județele Iași, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea și în zona joasă a județelor Neamț și Bacău, vor fi intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 75-85 km/h și temporar va ninge viscolit”, potrivit ANM.

CODUL GALBEN este valabil în intervalul 17 ianuarie, ora 14:00 – 18 ianuarie, ora 22:00. În intervalul menționat în zona de munte va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. În după-amiaza zilei de miercuri (17 ianuarie) și în  prima parte a nopții de miercuri spre joi (17/18 ianuarie), în Transilvania vor fi la început precipitații mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare. În a doua parte a nopții de miercuri spre joi (17/18 ianuarie) și în cursul zilei de joi (18 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, nordul Olteniei și pe arii restrânse în nordul Munteniei vor predomina ninsorile. Cantitățile de apă vor depăși local 15-20 l/mp și izolat 30-35 l/mp. Vântul se va intensifica treptat în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în sud, centru, est și la munte, unde vor fi rafale de 50-70 km/h, iar local în Moldova, în Dobrogea și pe crestele montane înalte, 70-80 km/h, viscolind temporar ninsoarea. În sudul, sud-estul și centrul țării, pe arii restrânse, vor mai fi depuneri de polei”, afirmă meteorologii. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: ANM)

Articolul precedentACTUALIZARE Cătălin Sechel: „Sunt hotărât să-i dau în judecată”! Geanina Sechel a murit ”conform protocoalelor”!
Articolul următorPremiile Eminescu cu… pornografia asigurată
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.