Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat, din nou, avertizările emise. Astăzi, 18 iunie, pentru intervalul orar 12:00-23:00, este în vigoare o avertizare COD PORTOCALIU, pentru zonele montane ale judeţelor Bacău, Neamţ şi Suceava. Restul Regiunii Nord-Est este avertizat cu COD GALBEN.

„În după-amiaza zilei de joi (18 iunie) și la începutul nopții de joi spre vineri (18/19 iunie), în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în zonele montane vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și, pe arii restrânse, 50-80 l/mp. Vor fi intensificări ale vântului, grindină și descărcări electrice”, potrivit meteorologilor.

De asemenea, avertizarea COD GALBEN, emisă încă de la debutul acestei săptămâni, a fost prelungită până duminică, 21 iunie, la ora 10:00. „În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și, pe arii restrânse, 40-60 l/mp. Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării și în prima parte a săptămânii viitoare”, menţionează aceeaşi sursă. (M. CONSTANTINESCU; HĂRŢI: ANM)

Articolul precedentTitularizare: „Concursul se va relua de unde a rămas acum”
Articolul următorSe reia oficierea slujbelor în interiorul bisericilor * Recomandările Patriarhiei Române
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.