Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizare COD PORTOCALIU („intensificări susținute ale vântului”) pentru zona de vest a judeţelor Bacău, Neamţ şi Suceava. Avertizarea este valabilă astăzi, 4 februarie, între orele 12:00-21:00.

„În cursul zilei de joi (4 februarie), local în Carpații Orientali, în general la peste 1.500 de metri, vântul va avea intensificări susținute cu rafale ce vor depăși 120-130 km/h, viscolind zăpada și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității”, precizează ANM.

Aceeaşi instituţie a emis şi o avertizare COD GALBEN, referitoare la acelaşi tip de fenomene, tot pentru zona montană a judeţelor Bacău, Neamţ şi Suceava. Aceasta este valabilă în intervalul 4 februarie, ora 21:00-5 februarie, ora 6:00.

„În noaptea de joi spre vineri (4/5 februarie) vântul va continua să prezinte intensificări în cea mai mare parte a zonei montane, dar cu viteze mai mari în Carpații de Curbură și în Carpații Meridionali, unde rafalele vor atinge 70-80 km/h, iar pe creste 90-110 km/h. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prezentul mesaj”, mai precizează meteorologii. (M. CONSTANTINESCU; HĂRŢI: ANM)

Articolul precedentÎncepe recrutarea tinerilor care vor să devină pompieri
Articolul următorBărbat reținut după ce ar fi încercat să jefuiască o casă din Roman
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.