Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi, 16 iunie, avertizări meteo cod portocaliu și cod galben în județele Neamț și Suceava.

Cod portocaliu de furtună în Neamț și Suceava, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Partea de vest a celor două județe sunt sub incidența codului portocaliu: „În jumătatea de vest a Olteniei, sudul Banatului, zona Carpaților Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp”, menționează comunicatul ANM.

Partea estică din Neamț și Suceava se află sub incidența unui cod galben: „Local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Crișana, nordul Banatului, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei și estul Olteniei. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp”, menționează același comunicat.

Ambele avertizări meteo sunt valabile în intervalul 16 iunie, ora 10.00 – 17 iunie, ora 12.00.

Z.C.

Articolul precedentAccident cu victimă: un copil de 9 ani a fost rănit
Articolul următorIonel Arsene și DNA continuă lupta în instanță
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.