0:00

Cod galben: ninsori abundente şi viscol, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* Drum blocat şi zăpadă de 2 metri spre Corhana-Dulceşti

* Maşină cu doi copii, prinsă în capcana zăpezii, la Cârlig

Ninge necontenit, iar meteorologii ne avertizează că până mâine, la amiază, vom avea parte de zăpadă şi viscol. Drumarii sunt, deja, în alertă, şi acţionează constant, pe toate arterele judeţului,  cu cele 18 utilaje din dotarea Drupo Neamţ. „Circulaţia se desfăşoară pe toate sectoarele în condiţii de iarnă, carosabilul fiind acoperit cu un strat de zăpadă tratată şi frământată de până la 3 centimetri. Prin comune, zăpada pune serioase probleme pentru că majoritatea primăriilor au în dotare câte un singur utilaj de deszăpezire,care efectiv nu mai face faţă.

 „Ninge necontenit, aşa încât ce am deszăpezit acum, e blocat într-o oră”,  ne-a declarat Mihai Michiu, primarul comunei Dulceşti. „Duminică spre luni, în jur de 12 noaptea, după ce am ieşit cu buletinele de vot din localităţi, am sistat deszăpezirea. Ei bine, luni, de dimineaţă ne-am trezit cu drumul spre Roşiori şi Corhana  blocat de nămeţi. A viscolit şi s-a depus zăpadă de doi metri! Am cerut o autofreză de la Drumuri Judeţene, să ne ajute. E ora 14 şi spre Corhana tot nu se poate circula. Am avut probleme mari şi spre satul Cârlig. O maşină în care se aflau doi copii se blocase pe drumul înzăpezit. Oamenii nu erau de prin partea locului; greşiseră drumul şi s-au împotmolit pe la noi. Am trimis utilajul primăriei să-i scoată din nămeţi şi până la urmă s-a rezolvat problema. Nu a suferit nimeni din cauza frigului, pentru că oamenii au stat liniştiţi, în maşină, la căldură, până la venirea utilajului”.

Şi circulaţia pe cele 8 drumuri naţionale care tranzitează Neamţul sunt permanent degajate de zăpadă, lucrătorii de la Drumuri Naţionale acţionând cu cele 15 utilaje din dotare. Zăporul, în schimb, „câştigă teren”. Pe Bistriţa, în amonte de Izvorul Muntelui, s-a făcut zăpor pe 5,4 kilometri. Duminică, lungimea zăporului era de 3,5 km.  SC Hidroelectrica SA sucursala Hidrocentrale Bistriţa execută, de ieri dimineaţă, manevre de pulsaţie pe Bistriţa, amonte de barajul Topoliceni, pentru îndepărtarea gheţii.

Articolul precedentPictorii pietreni şi oraşul în care trăiesc
Articolul următorPrimarul Ion Rotaru, dat în judecată pentru ”secretomanie”