Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis COD GALBEN de instabilitate atmosferică pentru mai multe judeţe ale ţării, printre care Bacău, Neamţ şi Suceava. Intervalul de valabilitate este sâmbătă, 2 iunie, ora 14:00 – duminică, 3 iunie, ora 23:00.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în zonele de munte, precum și în Crișana, Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei. Vor fi averse care vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15-20 l/mp și punctiform 40-50 l/mp. Astfel de fenomene vor fi și în restul teritoriului, însă pe arii mai restrânse”, precizează ANM.

Aceeaşi sursă mai menţionează că manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala și la începutul săptămânii viitoare, local și temporar, în majoritatea regiunilor. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: ANM)

Articolul precedentACTUALIZARE L4 Se stabileşte campioana judeţului: Victoria-Bradu şi CSMC-Cimentul
Articolul următorCasă lovită de trăsnet, 150 mp de acoperiş scrum
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.