0:00

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis noi avertizări de vreme nefavorabilă pentru o parte dintre judeţele Regiunii Nord-Est. Bacău, Iaşi şi Neamţ sunt avertizate cu COD GALBEN, iar Vaslui cu COD PORTOCALIU.

COD GALBEN în Bacău, Iaşi şi Neamţ * COD PORTOCALIU în Vaslui, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAvertizarea COD GALBEN este valabilă în intervalul 5 iulie, ora 10:00-6 iulie, ora 12:00. „În estul și sud-estul țării va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică. Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-30 l/mp și, pe arii restrânse, 40-50 l/mp”, potrivit ANM.

CODUL PORTOCALIU este valabil în intervalul 5 iulie, ora 12:00-6 iulie, ora 10:00. „În județele Tulcea, Constanța, Vaslui, Galați, Brăila și în jumătatea de est a județelor Ialomița și Călărași va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40-50 l/mp și, izolat, de peste 60-80 l/mp”, menţionează sursa citată. (M. CONSTANTINESCU; HARTA: ANM)

Articolul precedentBacalaureat 2021: Primele rezultate pentru liceeni din regiunea Nord-Est
Articolul următorUrmărit naţional din Răuceşti prins la o stână din Harghita
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.