0:00

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizare COD GALBEN, de instabilitate atmosferică, pentru judeţele Bacău (zona de munte), Botoşani, Neamţ (zona de munte) şi Suceava. Aceasta este valabilă astăzi, 10 iunie, între orele 12:00-23:00.

„Pe parcursul zilei de joi (10 iunie) în Oltenia, Maramureș, nordul Moldovei, local în Muntenia și în Transilvania, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și, izolat, 40 l/mp”, precizează ANM.

COD GALBEN în Bacău, Botoşani, Neamţ şi Suceava, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPână pe 13 iunie, ora 23:00, este în vigoare şi o informare meteo: Vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala în zilele de joi, vineri și sâmbătă (10, 11 și 12 iunie), îndeosebi după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în sudul și centrul teritoriului. Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (12/13 iunie), aria ploilor însemnate cantitativ se va extinde treptat dinspre nord-vest și va cuprinde toate regiunile. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-20 l/mp și, pe arii restrânse, 25-50 l/mp, mai precizează sursa citată. (M. CONSTANTINESCU; HARTA: ANM)

Articolul precedentPeste 100 de percheziții în țară, descinderi în Bacău, Suceava și Vaslui
Articolul următorDescinderi DNA la Primăria Iași și în 10 localități
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.