ploaie toamnaJudeţele Botoşani, Suceava şi Neamţ intră de sâmbătă dimineaţă, 21 noiembrie, timp de 24 de ore, sub cod galben de ploi însemnate cantitativ.

“În intervalul 21 noiembrie, ora 9:00 – 22 noiembrie, ora 9:00, va fi cod galben de ploi în 15 județe din vestul, nord-vestul și nordul țării, unde cantitățile de apă vor depăși local 25 – 30 litri/metrul pătrat și, izolat, 50 de litri/metrul pătrat. Județele afectate sunt: Satu Mare, Sălaj, Suceava, Neamț, Botoșani, Harghita, Mureș, Bihor, Arad, Alba, Timișoara, Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj și Mehedinți”, potrivit avertizării ANM.

Mai grav, în intervalul 21 noiembrie, ora 2:00 – 22 noiembrie, ora 12:00, se instituie cod portocaliu în județul Maramureș, precum și zonele de munte ale județelor Bistrița Năsăud, Bihor, Cluj și Sălaj, unde se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 50 de litri/metrul pătrat și, izolat, 70 de litri/metrul pătrat.

În noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 noiembrie), în Munții Apuseni și în grupele nordice ale Carpaților Orientali, dar și la înălțimi de peste 1.800 metri în celelalte masive, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

Precipitații mixte sunt posibile duminică (22 noiembrie) și în zonele de deal din vestul și nordul teritoriului. Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze de 55-60 kilometri/oră. La munte, cu precădere în zona înaltă, va sufla tare, cu peste 90-100 kilometri/oră, trecător viscolind ninsoarea. (ZCH NEWS)

Articolul precedentAdolescentă salvată de colegi din râul Bistriţa
Articolul următorMinisterul Educaţiei, verificări la şcolile din Neamţ!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.