Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizare COD GALBEN, „de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi ploi însemnate cantitativ”, pentru toate judeţele Regiunii Nord-Est. Avertizarea este valabilă în intervalul 3 mai, ora 12:00-4 mai, ora 22:00.

„În Muntenia, Moldova și local în Transilvania, Oltenia și Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 25-30 l/mp și pe arii restrânse, mai ales în Muntenia și în zona de munte, 40-60 l/mp. Vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze, în general, de 60-70 km/h, vijelii și, izolat, grindină. Astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată”, precizează meteorologii.

În perioada 2 mai, ora 13:00-3 mai, ora 12:00 este în vigoare şi o informare meteorologică: „Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile estice, sud-vestice și în zona montană. Vor fi perioade în care se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp, iar pe arii restrânse 35-40 l/mp”, menţionează aceeaşi sursă. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentNeamț: A murit unul din cei trei pacienți transferați cu elicopterul de la Piatra Neamț la Iași
Articolul următorNeamț: Primul medic de familie infectat COVID, anchetă epidemiologică dificilă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.