0:00

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis pentru sâmbătă, 31 iulie, două avertizări COD GALBEN (una de caniculă şi cealaltă de vijelii) pentru judeţele Regiunii Nord-Est.

COD GALBEN Caniculă în Bacău, Iaşi şi Vaslui; vijelii în Bacău, Neamţ şi Suceava, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAvertizarea care prognozează “val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă” este valabilă toată ziua în judeţele Bacău (est), Iaşi şi Vaslui. “Valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 38 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade”, potrivit ANM.

COD GALBEN Caniculă în Bacău, Iaşi şi Vaslui; vijelii în Bacău, Neamţ şi Suceava, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAvertizarea care prognozează “vijelii, descărcări electrice, averse torențiale, grindină” este valabilă în intervalul orar 13:00-23:00 şi sunt vizate judeţele Bacău (vest), Neamţ (vest) şi Suceava (vest). “În intervalul menționat, în Crișana, Maramureș, Transilvania, local în Oltenia, Muntenia și jumătatea sudică a Moldovei, precum și la munte vor fi perioade cu vijelii, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25-40 l/mp”, mai menţionează sursa citată. (M. CONSTANTINESCU; HĂRŢI: ANM)

Articolul precedentAmenzi de 28 mii lei și lemn confiscat într-o acțiune a poliției
Articolul următor17 morți și 79 de răniți în accidente produse în primele șase luni ale anului
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.