Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis avertizare COD GALBEN, de instabilitate atmosferică accentuată, pentru cinci judeţe din Regiunea Nord-Est, dar şi pentru o mare parte din restul ţării. Intervalul de valabilitate este de astăzi, 29 mai, de la ora 13:00 până joi, 30 mai, la ora 6:00.

“În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, vestul și nordul Olteniei și al Moldovei, precum și în nordul Munteniei. Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, grindină, vijelii și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40-50 l/mp”, precizează ANM.

Se află în vigoare şi o informare meteorologică, al cărei interval de valabilitate este ceva mai mare: 29 mai, ora 11:00-1 iunie, ora 10:00. “Temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată miercuri (29 mai), îndeosebi în regiunile vestice, nordice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte, apoi cu precădere în estul, sudul, centrul și nordul teritoriului. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp, iar pe arii restrânse 35-50 l/mp”, potrivit aceleaşi surse. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: ANM)

Articolul precedentCSM Roman organizează “Cupa 1 Iunie” la înot
Articolul următorCetățean francez accidentat grav în masivul Ceahlău, preluat de elicopter
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.