Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune, autoritatea care se ocupă cu avizarea și autorizarea funcționării Telegondolei din Piatra Neamț a dat aviz pozitiv pentru repornirea instalației. În urma verificărilor la fața locului și a încă unei revizii generale, reprezentanții CNCIR și ISCIR au decis că telegondola poate fi repornită pentru turiști. Instalația a fost pusă în funcțiune vineri 7 septembrie, iar în următoarea perioadă va funcționa după un program special.

CNCIR și ISCIR: Telegondola se redeschide pentru public, ZCH NEWS - sursa ta de informații„S-a făcut încă o revizie generală, am chemat ISCIR-ul și CNCIR-ul Bacău, care ne-au controlat, ne-au verificat, am făcut toate testele și am primit avizul și autorizația. Am anunțat și OPC-ul că avem avizul și că repornim instalația pentru public. A început să scadă și numărul clienților și s-a trecut la un program redus. Funcționăm jumătate de oră cu publicul și jumătate de oră scoatem tensiunea. Astfel se reduce și consumul. Telegondola va circula de la ora 10 dimineața, până la ora 19:00 pentru că afară se întunecă mai devreme. Vom vedea în funcție de fluența turiștilor, dacă vom merge toată săptămâna complet, sau o vom opri câte o zi pe săptămână, în afară de ziua de revizie care a rămas tot miercurea. Urmează ca undeva în luna octombrie să facem încă o revizie generală care presupune verificarea stâlpilor, a rolelor și a cablului”, a spus Cornel Brohanschi, administrator special Perla Invest Piatra Neamț. (E.C.)

Articolul precedentL4 Ozana Târgu Neamţ-Bradu Borca 1-4 (1-2) * Isache: „Ne lipseşte omogenitatea” * Pintilii: „Am început cu dreptul”
Articolul următorFericiți cei optimiști, că al lor va fi… terenul de la Informatică: Daniela Soroceanu și Ion Asaftei – întâlnire în 2068!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.