Clubul Copiilor s-ar putea redeschide, ZCH NEWS - sursa ta de informații

• Primăria Roman vrea să cumpere clădirea și negociază prețul
• acum, imobilul este bântuit de oamenii străzii

Clădirea în care a funcționat ani buni Clubul Elevilor și care acum are lacătul pe ușă ar putea fi salvată de la dărâmare. Aflată în patrimoniul Bisericii Armenești, clădirea nu mai este funcțională din 2007, atunci când proprietarii au cerut Inspectoratului Școlar o chirie lunară de 15.000 de lei. Inspectoratul a refuzat, iar clădirea este un loc preferat al oamenilor străzii. Pentru activități specifice.
Salvarea ei ar putea veni tot de la Primăria Roman. Așa cum s-a întâmplat și cu casa marelui compozitor Sergiu Celibidache.
”De predat nu vor să o predea, vor să o vândă. Primăria nu-și poate permite să o cumpere. Pentru Casa Celibidache, negocierile cu moștenitorii au început de la suma de 250.000 de euro. Am tot negociat, am așteptat și am scos prețul final de 100.000 de euro. Pentru Clubul Copiilor, prețul inițial a fost de 450.000 de euro. Eu am încercat să le explic că o clădire neîntreținută se deteriorează”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu. Acesta spune că a primit invitația ambsadorului Armenei în România ca, împreună, să găsească o soluție astfel încât clădirea, una generoasă ca mărime și situată în centrul municipiului, să nu fie lăsată în paragină. O variantă luată în considerare de autorități este chiar închirierea ei, dar pentru o sumă modică.
”Vreau să le fac o ofertă, care presupune ca administrația să se ocupe de întreținerea spațiilor. Mă gândesc să mut aici două grădinițe, care nu mai pot funcționa în spațiile actuale, iar când vor găsi un cumpărător, să o vândă, ne vom muta de aici fără probleme. Suntem dispuși să facem reparațiile curente și să o folosim, dar cu o chirie modică”, a spus edilul. Laurențiu Leoreanu nu a precizat cât ar fi suma modică pe care bugetul local ar fi dispus să o plătească, dar și-a declarat pretenția ca sumele utilizate pentru reparații să fie scăzute din eventuala taxă de închriere.
Claudia MATEI
Clubul Copiilor s-ar putea redeschide, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Articolul precedentApopei Vasile, noul city-manager de Târgu Neamț
Articolul următorAcoperișuri stricate la grădinițele din Roman