La 10 ani de la înființare, Clinica Sf. Andrei din Piatra-Neamț, care a pornit la drum cu 3-4 medici și câțiva asistenți, a ajuns la un total de 24 de specialități și 40 de medici. Clinica se întinde pe 2660 mp, pe 3 nivele și cuprinde:

1) compartiment de spitalizare de zi cu 3 specialități – recuperare, cardiologie și diabet – unde pacienții pot beneficia de internare de zi gratuită sau cu plată, în funcție de cereri și de fondurile de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS),

2) ambulatoriu de specialitate, care este partea cea mai dezvoltată, cu medici angajați sau colaboratori din oraș sau din centrele universitare,

3) baza de recuperare, care include două săli de kinetoterapie și compartimentul de  fizioterapie: electroterapie, magnetoterapie, laserterapie, elongații lombare, balneoterapie (aplicații de nămol), și hidroterapie (care este în curs de a fi deschisă); deocamdată, hidroterapia si elongatiile lombare se fac în puține centre de recuperare din județ

4) laborator de analize medicale, unde se pot face investigații atât gratuit, în baza contractului cu CAS, dar desigur în limita fondurilor disponibile, cât și cu plată,

5) servicul de ambulanță privată, tot în contract cu CAS, dar și la cerere, la tariful de 2 lei pe kilometru. Ambulanța nu funcționează pentru urgențe, ci doar pentru transport, pe bază de comenzi individuale sau de la Serviciul Județean de Ambulanță, când toate mașinile sunt ocupate și trebuie externat, de exemplu, un pacient de la ortopedie. De asemenea, pot apela la ambulanța privată medicii de familie din tot județul, în situația în care un pacient nu se poate deplasa și trebuie să ajungă la un spital pentru consultație, tratament sau recuperare.

Cele mai recente achiziții – unicat în județ

În luna decembrie a anului trecut, Clinica Sf. Andrei a făcut două achiziții importante: un ecograf de ultimă generație, dedicat în special sănătății femeii, și un SUDOSCAN cu care poate fi diagnosticată precoce  neuropatia diabetică. Ecograful, marca Voluson E 10, poate face măsurători 3D și 4D și morfologie fetală, dar este utilizat și pentru alte sfere de diagnostic – abdomen, pelvis, tiroidă, sân, musculoscheletal, deci acoperă multe discipline și  dispune de multe softuri cu care pot fi furnizate servicii medicale noi.

Aparatul SUDOSCAN oferă o metodă non invazivă  de diagnostic și urmărire a evoluției neuropatiei diabetice – una dintre cele mai frecvente complicații ale diabetului zaharat, cu impact negativ asupra calității vieții pacienților și care, nu de puține ori, poate conduce la amputații de membre inferioare sau la alte complicații.

Pentru că știm că fondurile de la CAS sunt tot timpul în scădere, noi încercăm să găsim soluții cât mai bune pentru pacienți”, spune dr. Ionuț Pintilie, directorul medical al clinicii. ”Le oferim pachete, care includ consultații și analize, sau spitalizare de zi cu plată, la prețuri foarte avantajoase -250 de lei internarea de zi pe cardiologie, de la 1.03.2020. Mai avem un pachet, de 400 de lei, pacientul beneficiind de consultație de diabetologie și cardiologie, plus electrocardiogramă, ecografie cardiacă, indice gleznă – braț, testarea sensibilității, educație terapeutică a pacientului cu diabet zaharat, în condițiile în care doar o consultație la cardiologie costă de la 250 până la 300 de lei,(cu ecografie cardiacă inclusă) în funcție de medic”.

Clinica Medicală Sf. Andrei este situată în Piatra-Neamț, str. Mihai Viteazu (Calea Romanului) nr.56, sc. B, parter. Programări se poate face la numerele de telefon 0233 233 900 sau 0726 687 777, iar numărul de telefon pentru internările de zi este 0233 296 820.