Andra Elena Dumitrașcu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național “Roman Vodă” Roman a primit premiul special din partea Societății de Geografie din România la sesiunea națională de comunicări științifice ale liceenilor. Lucrarea apreciată a avut ca temă schimbările climatice din zona orașului Roman, în realizarea căreia Andra Elena Dumitrașcu a fost îndrumată de prof. Claudia Macovei.

Colegiul Naţional “Roman Vodă” Roman

Mențiuni au obținut Vasilică Ionuț Gurlan, din clasa a XI-a la Liceul Tehnologic Economic-Administrativ Piatra Neamț, pentru lucrarea cu tema strategia de dezvoltare regională a lacului Cuejdel, îndrumat de prof. Anca Elena Cituran și elevul Andrei Nicu Dandu-Pop, clasa a X-a la Colegiul Național “Calistrat Hogaș” Piatra Neamț, îndrumat de prof. Elisabeta Tofan, pentru lucrarea prin care a prezentat mișcarea migratorie a populației comunei Bicaz Chei și consecințele migrației.

Liceul Tehnologic Economic-Administrativ Piatra Neamț

Liceeni nemțeni care au participat la etapa națională, desfășurată recent la Constanța, au parcurs cele două etape ale concursului, cea de evaluare a lucrărilor și cea de prezentare a comunicărilor. Dificultatea concursului constă în aceea că elevii trebuie să facă propriile cercetări pentru elaborarea lucrărilor, iar temele de cercetare trebuie să fie din județ.

Colegiul Național “Calistrat Hogaș” Piatra Neamț

(C.I.)