Clasa de teatru coordonată de actriţa Gina Gulai (Teatrul Tineretului) a obţinut două premii şi trei menţiuni la ediţia din acest an a Festivalului Internațional de Teatru pentru Tineret “Grigore Vasiliu Birlic”. Mihael Ignatovici-Lazăr, Ilinca Tapalagă, Smaranda Mihalache, Ana Maria Hârleţ şi George Alexandru Borş au participat la sectiunea “monolog si poezie”, alături de participanţi din Bucureşti, Craiova, Cluj-Napoca, Iași, Focșani, Fălticeni, Chișinău, Panciu, Râmnicu Sărat și Caransebeș. Mihael Ignatovici-Lazăr a obţinut premiul al II-lea la secţiunea “fabulă”, iar Ana Maria Hârleţ tot premiul al II-lea la secţiunea “monolog”. Ilinca Tapalagă, Smaranda Mihalache şi George Alexandru Borş au primit câte o menţiune.

“Mulţumesc preotului Liviu Mihăila pentru onoarea de a fi invitată şi anul acesta. Mulţumesc şi felicit din inimă întreaga mea echipă, elevi şi părinţi, dorindu-le tot binele din lume şi toate visurile lor să se împlinească. Mă bucur, întotdeauna, pentru clipele frumoase petrecute împreuna”, a spus actriţa Gina Gulai.

Festivalului Internațional de Teatru pentru Tineret “Grigore Vasiliu Birlic”, ajuns la ediţia a VIII-a, a avut loc, în perioada 20-26 august, la Fălticeni, în organizarea Asociației “Fălticeni Cultural”.

Evenimentul s-a adresat elevilor și tinerilor, cu vârste între 14 și 25 de ani, pentru secțiunea trupe de teatru, și 7-25 de ani, pentru secțiunile monolog și recital de poezie.

Juriul a fost unul de excepţie, compus din personalități ale teatrului românesc: Cezara Dafinescu, Magda Catone, Brândușa Novac, Ovidiu Cuncea, Lorette Enache și Mihaela Acatrinei.

La concursul de interpretare a participat şi trupa Teen-Act, a Colegiului Naţional “Petru Rareş” Piatra Neamţ. (M. CONSTANTINESCU)