bancomatEliberat de câteva luni din Centrul de minori delincvenţi de la Ghimbav, Vasile Eduard Neda (13 ani) s-a reprofilat de pe tâlhării pe furturi de la bancomat.

Duminică (12 iunie) seara, la ora 19:20, el a furat banii din fanta unui ATM de vizavi de Orion, exact când o femeie de 59 de ani aştepta ca automatul să-i elibereze întreaga sumă solicitată.

Femeia nu s-a pierdut cu firea, a reuşit să-l prindă şi să strige după ajutor. La scurt timp, la faţa locului, a ajuns o echipă de intervenţie de la Poliţia Piatra-Neamţ, care a stabilit identitatea autorului şi i-a deschis dosar penal pentru furt. Banii (920 de lei) au fost recuperaţi. Problema este că acest minor la fel ca şi fraţii săi, şi mai cu seamă Florin Damar (11 ani), împreună cu care a fost internat în centrul de minori, nu răspund penal orice ar face şi ştiu foarte bine că până la 14 ani au „imunitate” în faţa legii. Şi îşi diversifică mereu modul de operare, trecând de la buzunărit bărbaţii care au băut un pahar în plus, la jefuit femei în plină stradă şi acum, iată, la urmărit oamenii care scot bani de la bancomat.

Teoretic, atât Vasile Eduard, cât şi Florin Damar sunt în grija Centrului „Ion Creangă” din Piatra-Neamţ. Practic, pedagogii de acolo, care n-au reuşit în niciun chip, să-i atragă spre activităţile educative, nu pot nici ei să-i ţină în centru cu forţa. Şi imediat ce poliţiştii care-i conduc la centru pleacă, pleacă şi ei prin oraş, la „vânătoare” fără niciun fel de problemă.

„Ca de fiecare dată când mai comit câte o faptă, noi anunţăm Direcţia de Protecţie a Copilului  în vederea găsirii unei forme legale prin care i-ar putea interna într-un centru de minori”, a declarat comisarul şef Radu Berejan, şeful Poliţiei Piatra-Neamţ. „Problema este că nu sunt suficiente locuri în aceste centre şi după foarte puţin timp sunt eliberaţi”.

Singura speranţă ca aceşti minori infractori să nu mai bântuie pe străzi este să împlinească 14 ani şi să fie arestaţi. Dar nici această soluţie nu este valabilă pe termen lung, căci iată Manex Neda frate de-al celor doi, condamnat la 3 ani de detenţie pentru numeroase furturi şi tâlhării, a fost eliberat înainte de a-şi ispăşi pedeapsa pentru… bună purtare. (C.M.)

Articolul precedentÎncă o păcăleală cu ACCIDENTUL * Preţul „inocenţei” – 11.500 lei
Articolul următorDNA: Percheziţii la Consiliul Judeţean Vaslui
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Despre Orlando, ce se mai stie? Eu am inteles ca a ajuns (…) , printr-o puscarie, din o tara arhi-cunoscuta.Voi?

Comments are closed.