0:00

CL Târgu Neamț îndeplineşte dorinţele Ecaterinei Andronescu, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* numele Școlii Gimnaziale Nr. 2 „Grigore Ghica Vodă” se va schimba în Școala Domnească „Grigore Ghica Vodă”

În urma unui proiect de hotărâre aprobat săptămâna trecută de Consiliul Local Târgu Neamț, numele Școlii Gimnaziale Nr. 2 „Grigore Ghica Vodă” se va schimba în Școala Domnească „Grigore Ghica Vodă”. Ideea schimbării denumirii numelui școlii a pornit de la aniversarea celor 160 de ani de existență, eveniment ce a avut loc pe 30 mai, unde a fost prezentă și Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Educației. Aceasta și-a exprimat și dorința ca numele unităţii de învăţământ să fie Școala Domnească.

„Mi-aș dori, ca această școală, să poarte numele oficial de Școala Domnească Târgu Neamț. Când voi veni și peste 10 ani, la aniversare, îmi doresc să se numească Școala Domnească, și nu Școala Nr. 2”, a declarat, la acea vreme, Ecaterina Andronescu. La fosta Școală Domnească din Târgu Neamţ a fost elevi marele povestitor Ion Creangă, filosoful Vasile Conta și Nicodim, Patriarh al României.

Și directorul actualei Şcoli gimnaziale nr. 2 își dorește acest lucru,doar că mai este nevoie și de avizul Ministerului Educației.

„Ne dorim cu siguranță acest lucru, dar mai sunt câteva etape. Chiar dacă Consiliul Local a aprobat această denumire, mai este nevoie și de avizul Ministerului Educației. Chiar și doamna Ecaterina Andronescu și-a exprimat această dorință, atunci când a participat la aniversarea a 160 de ani de la înființarea Școlii Domnești”, a precizat Eugen Pitrinjel, directorul actualei Școli Gimnaziale nr. 2 „Grigore Ghica Vodă”.

Școala nr. 2 din Târgu Neamț a continuat și continuă activitatea Școlii de Băieți nr. 1, fosta Școală Domnească, purtând cu demnitate și numele Domnului Moldovei – ctitorul Școlii Domnești, Grigore Ghica-Vodă. La aniversarea a 140 de ani de la deschiderea cursurilor, 1 iunie 1853 – 1 iunie 1993, Școlii Nr. 2 i s-a redat  și vechiul nume “Grigore Ghica-Vodă”. (C.T. STURZU)

Articolul precedentAfter-School la Poiana Teiului
Articolul următorCUVÂNT DE ÎNVĂŢĂTURĂ SPIRITUALĂ AL ZILEI