roman spital nouMunicipiul Roman şi Consiliul Judeţean Neamţ rămân asociate, dar modifică scopul asocierii. Iniţial, obiectul asocierii îl constituia achiziţionarea unui aparat de radiologie pentru Spitalul Municipal de Urgenţă. La solicitarea unităţii sanitare, CJ va contribui la finalizarea lucrărilor de reabilitare termoenergetică la corpul principal al unităţii spitaliceşti. Aceasta cu atât mai mult cu cât procedura de achiziţie a aparatului de radiologie nu a fost demarată. Un proiect de hotărâre în acest sens vor avea de dezbătut consilierii judeţeni în şedinţa din 14 august.

“Prin Hotărârea Consiliului Judeţean Neamţ 29/2015 a fost aprobată asocierea Judeţului Neamţ cu Municipiul Roman al cărei obiect îl constituie dotarea cu aparatură medicală a spitalului Municipal de urgenţă Roman, respectiv achiziţionarea unui aparat de radiologie Roentgen fix, cu o contribuţie financiară a Judeţului Neamţ în sumă de 600 mii lei. Prin adresele nr. 12295/2015 şi nr. 19389/2015, Municipiul Roman şi spitalul Municipal de Urgenţă Roman solicită sprijin financiar în vederea finalizării lucrărilor de reabilitare termoenergetică la corpul principal al unităţii spitaliceşti, respectiv pentru tronsoanele A, B şi C. Menţionez că realizarea acestor lucrări reprezintă o condiţie importantă pentru obţinerea acreditării acestei unităţi sanitare şi contribuie la desfăşurarea unei activităţi în condiţii cât mai bune pentru pacienţi şi angajaţi”, se menţionează în expunerea de motive.

“Având în vedere faptul că procedura de achiziţie publică a aparatului de radiologie nu a fost demarată, iar conform ordonanţei Guvernului nr. 201/2015 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2015, Consiliul Judeţean Neamţ nu a primit fonduri, iar Municipiul Roman a primit suma de 2.005 mii lei, care este acoperitoare pentru demararea procedurii de achiziţie, propun ca suma de 600 mii lei, alocaţi prin Hotărârea Consiliului Judeţean Neamţ nr. 291/2015 să fie utilizați astfel:

– suma de 300 mii lei pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare termoenergetică la corpul principal al unității spitalicești, respectiv pentru tronsoanele A, B și C;

– cu diferența de 300 mii lei să se suplimenteze fondul de rezervă bugetară la dispoziția autorităților locale”, se precizează în aceeaşi expunere de motive. (ZCH NEWS)

Articolul precedentAbsolvenți ai postlicealelor sanitare își „certifică” vocația
Articolul următorZona computerului tomograf din SJU Piatra Neamț arată ca o clinică privată GALERIE FOTO
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.