mediciNu mai puțin de 418 absolvenți ai postlicealelor sanitare din județul Neamț se află în aceste zile în fața examenului de certificare a competențelor profesionale. Marţi, 11 august, potrivit calendarului de examen, a fost ultima zi a probei practice. Proba s-a ținut în spitale sau în unități cu profil sanitar, absolvenții trebuind să stabilească un plan de îngrijiri pentru o persoană internată. Astăzi, 12 august, cei care au trecut de proba practică (condiția fiind să ia minim nota 6) au de rezolvat subiectele probei scrise (60% subiecte tip grilă, 40% – descriptive). Rezultatele probei scrise vor fi afișate mâine, 13 august, la centrele de examen. Proba scrisă este considerată admisă dacă absolventul ia minim nota 5. Așa cum ne-a spus președintele Comisiei Județene de examen, inspectorul școlar general adjunct Mihai Floroaia, pe lângă cele două probe mai există încă una, în care candidații vor avea de prezentat câte un proiect.

În 14 august, se depun și se soluționează contestațiile la proba scrisă. În perioada 17-18 august, fiecare candidat își susține proiectul în fața comisiei de examen, iar în 19 august se afișează rezultatele finale. Candidatul este considerat promovat dacă obține minim media 6 la cele 3 probe.

Pentru acest examen s-au stabilit 4 centre. Două în Piatra-Neamț și două în Roman. La centrul de examen de la Școala Postliceală Sanitară de Stat din Piatra-Neamț dau examenul159 de absolvenți, iar printre aceștia se află și cei de la Centrul de Studii Europene din Piatra-Neamț. Un al doilea centru este la F.E.G. Educațion Piatra-Neamț, unde 80 de absolvenți trec prin emoțiile examenului. În Roman, centre de examen sunt Școala Postliceală Sanitară Moldova cu 153 de candidați și Școala Postliceală Sanitară din cadrul Fundației Preuniversitaria ”Roman Mușat”. (M. TEODOROF)

Articolul precedentSperietoare pentru unii: DNA angajează procurori! 7 posturi sunt în Moldova!
Articolul următorCJ Neamţ şi Primăria Roman păstrează asocierea, dar schimbă scopul
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.