Consiliul Judeţean Neamţ participă la Târgul de Turism al României, organizat în cadrul Complexului Expozițional ROMEXPO – București, în perioada 13-16 noiembrie 2014.

Cel mai mare târg naţional dedicat industriei turismului a ajuns la cea de-a XXXII-a ediţie, care se va axa pe promovarea ofertelor turistice destinate sezonului de iarnă.

Consiliul Județean Neamț va prezenta potențialul turistic al județului într-un stand personalizat, sub genericul „Sărbători în Neamţ“, adresând, astfel, turiștilor o invitație de a vizita aceste meleaguri.

Reprezentarea conducerii Consiliului Județean Neamț la manifestările Târgului de Turism al României ar putea fi asigurată de vicepreședintele Emilia Arcan.

emilia-arcan1

„Consiliul Judeţean Neamţ doreşte ca prin participările la Târgul de Turism al României să aducă în atenţia vizitatorilor acest ținut plin de istorie, cultură şi tradiţii, cu oameni gospodari şi primitori, cu o natură de-a dreptul spectaculoasă şi care îi aşteaptă să-i treacă graniţele“, a precizat Emilia Arcan, vicepreşedinte al CJ Neamţ.

A devenit de acum tradiție ca în stand să fie invitat câte un reprezentant al meșteșugarilor nemțeni, care să constituie un punct de interes pentru publicul deosebit de încântat de demonstrațiile practice de îndemânarea acestuia. La această ediție, va fi prezent meşterul popular Ionela Lungu, care ne va introduce în atmosfera sărbătorilor de iarnă și va confecționa măști populare de Anul Nou specifice zonei Târgu Neamţ. Meșterul își va prezenta alături de alte obiecte executate tradițional şi suita de figurine amuzante și expresive ce simbolizează personaje din istorisirile lui Ion Creangă.

Ambianța sărbătorilor de iarnă va fi întreținută prin programe prezentate de către ansamblul elevilor Școlii Populare de Arte din cadrul Centrului pentru Cultură „Carmen Saeculare” Neamț, alături de două formații de urători din zona Târgu Neamț, care vor oferi spectacole cu obiceiuri tradiționale nemțene, aduse la târg de Asociația „Valea Ozanei“.

Pentru a facilita cunoașterea oportunităților turistice, a fost realizată broşura „Judeţul Neamţ – destinaţia ta de vacanţă“, care prezintă agenţiilor de turism şi vizitatorilor diferite posibilităţi de petrecere a una, două sau trei zile în Neamț, sub forma unor pachete turistice care includ cele mai frumoase şi mai reprezentative obiective turistice nemţene. Pe lângă această ofertă, vor fi prezentate şi celelalte două broşuri de la ediţiile anterioare: „Vacanţă în Neamţ“, care include trasee turistice de 4-5 zile, şi „Veşnicia s-a născut la sat – agroturism în Neamţ“, menită să prezinte toate produsele turistice existente în mediul rural.

Totodată, standul Judeţului Neamţ aşteaptă vizitatorii şi cu alte materiale de promovare turistică – albume, hărți şi DVD-uri – care pun le pun la dispoziție bogata ofertă turistică cuprinzând ariile naturale protejate, arta populară, mănăstirile şi bisericile din zona Neamţului, muzeele şi casele memoriale, agroturismul, precum și alte posibilități de recreere.

Vizitatorii sunt așteptați în standul judeţului Neamţ, situat în Pavilionul C3 al Complexului Expozițional ROMEXPO – București, în perioada 13-15 noiembrie 2014, între orele 10:00-18:00, precum și duminică 16 noiembrie 2014 între orele 10:00-16:00. (Z.C.H.)

Articolul precedentSpitalul Bicaz – Ziua Întâi: (Re)deschidere oficială, după trei ani de aşteptare
Articolul următorSe umblă la tranzăcții