0:00

CJ Neamţ: întârziere – 85 de minute, dezbatere – 35 de minute!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMai mult s-a aşteptat decât s-a votat la şedinţa extraordinară de astăzi, 13 decembrie, a Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ. Reuniunea a început cu o oră şi 25 de minute întârziere, iar dezbaterea în plen a celor 16 proiecte propuse pe ordinea de zi a s-a făcut în doar 35 de minute.

Din cei 35 de consilieri în funcţie, 4 au absentat din motive mai mult sau mai puţin întemeiate, printre ei aflându-se şi Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ, plecat cu treburi la Bucureşti. În lipsa acestuia, lucrările şedinţei au fost conduse de vicepreşedintele Ion Asaftei, care, în cuvântul de început, a ţinut să-şi felicite colegii din consiliu pentru „lupta” dusă în campania electorale.

Toate proiectele au fost adoptate, mai puţin cel privind atribuirea şi încheierea contractului „Delegarea prin concesiune a gestiunii unor activităţi componente ale serviciului de salubrizare a unităţilor administrativ-teritoriale membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ECONEAMŢ din Zona III, judeţul Neamţ”. Aici PNL-iştii s-au abţinut in corpore, iar consilierul Eduard Corduneanu nu a participat la vot.

Cele mai multe discuţii a stârnit repartizarea pe UAT-uri a sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru anul 2016. Consilierii PNL au propus un amendament prin care au solicitat alte sume împărţite în funcţie de numărul de locuitori, dar proiectul a fost votat în forma iniţială.

Proiectul nr. 13 – acordarea de sprijin financiar unor unităţi de cult din judeţul Neamţ aparţinând cultelor religioase recunoscute din România – s-a votat în unanimitate cu multă pioşenie.

În rest multă voie bună, câştigătorii alegerilor parlamentare fiind deja gratulaţi cu apelativul de senator sau deputat. Fiecare consilier judeţean a primit câte un cadou (o agendă şi două calendare) din partea Direcţiei de Administrare a Parcului Naţional Ceahlău. (Ana MOISE)

Articolul precedentCONCERT DE CRĂCIUN * CONFERINŢĂ SUSŢINUTĂ DE PREOTUL NECULA
Articolul următorGheorghe Ştefan, acord de recunoaştere a vinovăţiei, care-l „înfundă” pe Vasile Blaga!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.