asfaltare rural 04

”Pe 23 septembrie, a fost predat amplasamentul pentru reluarea lucrărilor de investiţii pentru modernizarea drumului judeţean 157A, în porţiunea Văleni – Moreni”, anunță Consiliul Județean Neamț, adăugând că lucrarea va fi executată de societatea județeană Drupo. În acest fel, locuitorii comunei Văleni își văd cu ochii visul de a scăpa de praf și noroi, iar șoferii scapă de tentația de a adresa invective la adresa conducătorilor de fiecare dată când vor trece pe drum.

Și primarul Ioan Stoleru va fi mulțumit, având în vedere că trage speranțe de anul trecut să vadă și această porțiune de drum rezolvată. Este vorba de un segment de vreo 3,5 km, de intrarea în satul Văleni, care traversează satul Moreni până la limita comunei Dulceşti. Problema e cunoscută la nivelul Consiliului Județean, iar președintele Culiță Tărâță a discutat personal cu primarul Stoleru, asigurându-l că va găsi soluții pentru continuarea lucrărilor, că va încerca să prindă investiția în finanțare anul acesta, dată fiind starea avansată de degradare în care se afla.

Parțial, lucrările au fost reluate în luna iunie a acestui an, când pe DJ 157 A, care leagă localităţile Dulceşti, Cârlig şi Briţcani (comuna Dulceşti), Moreni şi Văleni (comuna Văleni) şi Talpa (comuna Bârgăoani). Atunci, constructorul, care nu era Drupo, începuse turnarea celui de-al doilea strat de asfalt, atât în extra cât și în intravilanul localităților. După cum spuneau cei din Primăria Văleni, ”drumul are o importanţă deosebită pentru comunităţile rurale, deoarece face legătura între comunele Dulceşti, Văleni şi Bârgăoani şi reprezenta o urgenţă”. Își exprimau, de asemenea, speranța ca lucrarea să fie finalizată în maximum două săptămâni. Între timp, din circumstanțe administrativ-politice și financiare, nu s-a mai făcut nimic până acum, în prag de sezon rece. (D. OSTAHIE)