Problema locurilor de parcare, în general, și a parcărilor de reşedinţă, în special, este una cu care se confruntă  oraşul Târgu-Neamţ, la fel ca în multe alte orașe din țară. Din momentul în care acest serviciu a intrat în administrarea societăţii SC Civitas Com SRL, societate subordonată Consiliului Local, care mai administrează şi piaţa orașului, a fost stabilit de comun acord cu Primăria și targhetul la care să se ajungă, adică 2.000 de locuri de parcări de reşedinţă.

Anul trecut au fost realizate 400 de parcări de reşedinţă, pentru care am încheiat tot atâtea contracte, iar anul acesta, până în acest moment avem amenajate 180 şi preconizăm ca până la sfârşitul anului, dacă ne ajută şi vremea să amenajăm diferenţa până la 400 de locuri. S-ar putea face şi mai multe, dacă nu ar fi  garajele de lângă blocuri, care ne încurcă foarte mult. Dacă acestea ar dispărea, s-ar depăşi cifra de 2.000 de locuri de parcări de reşedinţă. Avem peste 1000 de cereri depuse, mult peste ce putem oferi, pentru că ne încurcă acele garaje. Numai în zona blocurilor de la Unirea, unde sunt garaje, s-ar putea crea 70-80 de locuri de parcare. La nivel de oraş sunt peste 4.000 şi ceva de maşini înmatriculate”, ne-a declarat Tiberiu Peiu, reprezentantul societăţii Civitas.

Ionel Ungurianu, directorul societăţii Civitas: „Facem tot posibilul să oferim cetăţenilor condiţii optime şi civilizate, unde să-şi parcheze maşinile personale, asta chiar dacă numărul maşinilor din oraş creşte de la o lună la alta. Totodată, garajele dintre blocuri sunt un impediment. Sunt spaţii unde s-ar putea crea multe locuri de parcări de reşedinţă. O altă problemă ar fi şi maşinile abandonate în parcările de lângă blocuri. Cu sprijinul primăriei sperăm ca într-un viitor nu apropiat să amenajăm 2.000 de locuri pentru astfel de parcări pe raza oraşului. Este un deziderat de-al nostru”.

Preţurile pentru un loc de parcare de reşedinţă pe un an de zile:

-pentru persoanele fizice 110 lei fără TVA;

-pentru persoanele juridice 160 lei fără TVA.

C.T. STURZU

 

Articolul precedentMașină răsturnată în curba de la Felești, 3 răniți din aceeași familie
Articolul următorAlertă: Nu se mai vând porci vii în târgurile și oboarele din Neamț!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.