reclama autocenter

dan manoliu

Pe platourile de filmare ale legislativului județean, în regia principalilor ”jucători politici”, cu largul concurs de împrejurări al actorilor județeni, s-a turnat ieri un nou episod din ”1001 de vicepreședinți la Neamț”. Anunțată pentru ora 10, amânată pentru ora 11, începută la 11 și ceva, ședința CJ Neamţ a stat sub semnul unanimității lui 29, că atâția consilieri au fost prezenți. Au absentat Emilia Arcan de la PSD, Aurelian Jora și Claudiu Stafie de la PDL, Doru Spiridonescu și Daniel Vasiliu de la UNPR  și Nadina Simion de la PP-DD. După ce au votat 18 proiecte în mai puțin de jumătate de oră, s-a ajuns la ceea ce durea pe toată lumea: schimbarea vicepreședintelui. A șasea oară. Pentru scurtarea suferinței și reducerea complicațiilor birocratice, Andrei Ignat a demisionat de bunăvoie și silit de conjunctură, în intervalul orar 10-11. Prin urmare, plenul CJ a luat act de gestul său, cu unanimitate 29. ”E un gest unilateral, pe care mi-l asum. Cât am activat ca vicepreședinte al Consiliului Județean a fost suficient să-mi fac o părere despre cum evoluează lucrurile. Conflictele politice în care am intrat, îndeosebi cu colegii de la PNL, m-au făcut să iau această decizie. Consider că, odată trecute alegerile, cei aleși trebuie să pună umărul la treabă și să facă ce au promis în campanie. De un an de zile, în Consiliul Județean, lucrurile – consider eu – nu au decurs așa cum mi-aș fi dorit, așa încât am considerat că mai bine mă retrag din funcție. Oricum, dacă vom continua așa, eu vă propun ca din 2 în 2 luni fiecare din dvs. să treceți prin funcția de vice”, a cuvântat Andrei Ignat. Și nu, n-a zis-o în glumă și nici cu ciudă. Pur și simplu a dat glas gândurilor majorității consilierilor județeni. A celor care nu sunt poftiți la masa tratativelor politice, ci doar votează cum li se spune.

Culiță Tărâță și-a exprimat sincerele regrete – ”Am avut o colaborare perfectă, îmi pare rău că plecați, dar rămâneți consilier județean și vom colabora mai departe” -, apoi a făcut trecerea subtilă la al 19-lea proiect, de ocupare a locului vacantat: ”Sper ca, măcar de aici încolo, jucătorii politici să înțeleagă că trebuie liniște și colaborare în Consiliul Județean”.

Două minute mai târziu, PSD anunța că propunerea sa pentru funcția de vice este Dan Manoliu, iar ceilalți își declinau competența. Cu 29 de voturi exprimate, valabile și pro, Dan Manoliu a devenit al șaselea vice de județ în ultimele 11 luni. Semnează Comisia. ”Sunt onorat de propunere și vă mulțumesc pentru vot. Am o mare rugăminte la dvs. Să fiți alături de mine oricând și oricum, pentru că, așa cum spunea și colegul Ignat, foarte puțini colegi sunt disponibili să dea o mână de ajutor, dar eu vă aștept cu propuneri, pentru că dvs. cunoașteți bine zonele pe care le reprezentați și ne putem pune la punct cu dorințele cetățenilor. Sper să se instituie o stabilitate în Consiliul Județean, pentru o bună conlucrare cu dl. președinte Culiță Tărâță”, a declarat Dan Manoliu (în imagine).

Aleea Celebrităților Vicepreședinți

* Turul I:

Gabriel Farcaș (UNPR)

Mihai Fărcășanu (PP-DD)

* Turul II:

– pleacă Fărcășanu, vine Emilia Arcan (PSD)

– rămâne Gabriel Farcaș

* Turul III:

– pleacă Farcaș, vine Gabriel Vișan (PNL)

– rămâne Emilia Arcan

* Turul IV:

– pleacă Vișan, vine Andrei Ignat (PNL)

– rămâne Emilia Arcan

* Turul V:

– pleacă Ignat, vine Dan Manoliu (PSD)

– rămâne Emilia Arcan?

Dana OSTAHIE

Irina Călin

Articolul precedentVaccinul anti-TBC, prieten sau duşman?
Articolul următor1 IUNIE – ZIUA INVENTATĂ DE DUMNEZEU

1 COMENTARIU

  1. este cel mai penibil cj pe care il are judetul neamt.este o atmosfera de la iucsa.nu poate face nimic serios.momentan este o intelegere parsiva fara sinceritati sau dorinta de a construi ceva.SINGURA MODALITATE DE A MAI FACE CEVA PANA IN 2016 ESTE DEMISIA DE ONOARE A INTREGULUI CJ SI ALEGEREA UNOR OAMENI SERIOSI SI NU PITE DE INTERLOPI,SUCULETI,ARTISTI AMATOR SI CARCOTASI.DACA AVETI MINIMUL DE BUN SIMT FACETI-O.SI AFACERI CU STATUL SI MARI POLITICIENI NU MERGE TOTUL DUCE IN FUNDATURA.

Comments are closed.