Cele mai aglomerate zile în Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) Piatra Neamț sunt cele de week-end. Potrivit ultimelor date, de joi (21 septembrie) dimineață până luni (25 septembrie) dimineață, s-au prezentat 521 de bolnavi, adică o medie de 130 pe zi, respectiv 5 pacienți pe oră.

Cazurile tratate în aceste zile sunt diverse: răniți în accidente rutiere (6), din agresiuni (8), în stare de ebrietate (3), mușcați de câine (4) și de căpușe (3), cazuri sociale (2), tentative de sinucidere (3), intoxicați în urma consumului de etnobotanice (1). După cum se poate observa, cei mai mulți dintre pacienții care ajung în UPU sunt cei răniți în accidente rutiere și din cauza agresiunilor, pentru salvarea cărora se pun „la bătaie” cele mai multe resurse umane și materiale.

Bolnavii considerați cazuri grave rămân internați pe secții, ori sunt transferați la alte spitale. În cele patru zile, numărul pacienților care au rămas internați la Spitalul Județean de Urgență Neamț este 156, adică o treime din prezentări. (C.I.)

Articolul precedentL4: „Granzii” au fost cuminţi! „Deranj” la Steel-Man-Zimbrul
Articolul următorPROGRAM Biblioteca Bicaz vă invită la Nocturna Bibliotecilor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.