Ziua de 9 septembrie a fost, indiscutabil, una a accidentelor spectaculoase, soldate cu mari pagube materiale, dar cu răniţi uşor. Trei dintre cele cinci evenimente rutiere au fost mai deosebite: un carambol la Piatra-Neamţ, un accident feroviar la Vaduri şi un moped „eşuat” într-un şanţ la Hangu.

masini tamponareCarambolul s-a petrecut la ora 13, pe strada General Nicolae Dăscălescu, în apropierea intersecţiei cu strada Dumbravei, din vina unui bărbat de 34 ani, din Piatra Neamţ care conducea o autoutilitară şi n-a păstrat o distanţă suficientă faţă de autoturismul care-l preceda. Impactul n-a mai putut fi evitat, iar maşina lovită a intrat în altele, care erau oprite la trecerea pentru pietoni. În total au fost avariate 5 autoturisme, iar o femeie de 38 de ani din Buzău, pasageră în unul din ele, a fost rănită. Toţi şoferii implicaţi au fost testaţi şi niciunul nu se afla sub influenţa alcoolului.

tren trecereSeara, la ora 20.30, pe strada Uzinei din Vaduri, comuna Alexandru cel Bun, la trecerea peste nivel cu calea ferată, un autoturism a fost distrus de trenul personal care mergea spre Bicaz. La volan se afla o femeie de 36 de ani, care nu s-a asigurat la timp, iar în dreapta un bărbat de 35 de ani. Ambii au avut noroc şi au scăpat cu contuzii şi traumatisme. Pe numele conducătoarei auto poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Ziua s-a încheiat cu un accident la Hangu, petrecut la ora 22,30, când un bărbat de 60 de ani, a pierdut controlul asupra mopedului pe care-l conducea şi a intrat direct într-un șanț săpat transversal până la axul drumului, semnalizat cu indicator “Atenție lucrări” și împrejmuit cu banda reflectorizantă. Bărbatul, care se afla sub influenţa alcoolului, a fost dus la spital, pentru a primi îngrijiri medicale. Poliţiştii îl cercetează pentru conducerea unui vehicul fără permis, conducere sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă. (C. MIRCEA)

Articolul precedentAgricultorii păgubiţi de fenomenele meteo pot beneficia de reducerea impozitului pe venit
Articolul următorAccident mortal cu un şofer de 84 de ani
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.