Cimitir medieval descoperit în curtea Bisericii „Sf. Gheorghe” din Botoşani, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMuzeul Judeţean Botoşani anunţă o importantă descoperire arheologică pe pagina proprie de Facebook.

Este vorba de un cimitir medieval, din secolul al XVI-lea, care a a fost găsit în curtea Bisericii „Sf. Gheorghe” din Botoșani, cu prilejul unor săpături arheologice.

„O echipă de arheologi din partea Muzeului Judeţean Botoşani, formată din Aurel Melniciuc, Eduard Setnic şi Adela Kovacs a participat la cercetările arheologice desfăşurate în curtea Bisericii Sf. Gheorghe din Botoşani. Cele mai interesante descoperiri sunt mormintele care au aproximativ 500 de ani vechime”, se menţionează în postarea de Facebook.

Arheologii ar putea relua săpăturile în momentul în care vor demara lucrările de reabilitare a bisericii. Primăria Botoșani plănuieşte să depună un proiect pentru reabilitarea lăcașului de cult prin Programul Operațional Regional. Biserica „Sf. Gheorghe” din Botoșani este ctitorită de Elena Rareș, văduva domnitorului Petru Rareș, în anul 1551. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentMedaliaţii Olimpiadei Internaţionale de Geografie felicitaţi de MApN
Articolul următor„Coraj” de 0,61 mg/l = maşină plantată-n copac!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.