reclama autocenter

papagalii fara bilet

Eheee, și s-o făcut bâlci la celălant municipiu, la dom` Leo, cu surle, frigări, rachiuri, beri și chiuituri cocoșești și pe noi nu ne-o chemat. Nu-i nimică că nu de bâlci ducem noi lipsă, mai cu seamă că avem o cumătră care știe tot ce mișcă și n-o putut lipsi dă la sindrofia asta, unde unii fac bani și ceilanți îi regretă a doua zi. Și ne-o zis că dom` Leo o fost gazdă premitoare și pentru dom` Culiță (plecăciuni, să trăiț !), și pentru fantele șăf de la penele, și pentru dom` Stan (tot fruntaș penele, să trăiț !). Că unde credea că o să se lase cu șuturi la gioale, s-o lăsat cu pupături și gingii la vedere, bașca mici și beri servite spețial ca pentru dom` Leo. Acuma, nu băgăm mâna-n foc că de mici și bere aveau musai nevoie cinstitele fețe, da` dom` Leo sigur o să aibă nevoie de liberali și dă dom` președinte de cejeu, care la rigoare știe să face mici, da-i asezonează cu șpriț dă vin. Adică pe gustu` nostru !

Că tot o fost onomastica lui dom` premare de la celălant municipiu, toată lumea se uita dupe doamna Nuți. (Noi pe ăsta den mijloc l-am închis în beci, că iar bolea vreo două luni). Păi da, că dupe pozele de la campanie, ne gândeam că musai tre să vină la sindrofie, că nu se cade să lase parteneru` dă succesuri să se cinstească pă el singur. Acuma, zice cumătru`, că dacă vine cum o văzut-o el prin poze la mare, dacă nu se umple Mișcarea de simpatizanți, apoi lasă. Că doamna Nuți e gingașă și dacă zâmbește de două ori, uită oamenii și dă pesede, și dă penele, și de care mai sunt … și se duc după ea. Oricum noi apreciem ținuta politică a domniei sale. Aferim !

Vești nu tocmai cușher de la cejeu. Scumpa și gingașa noastră doamnă vice (complimentele noastre !) suferă după vizita la Sărbătoarea Ceahlăului. Nu spunem de ce suferă, dar vă zicem că s-o delectat cu niște brânză cu smântână, plus alte bucate dă la opoziție, care nu s-o potrivit cu culoarea politică a domniei sale. Acuma, stimata doamnă vice n-o știut că se mai ține și post până la Sântămărie și credem că o fost un semn de undeva. Pe de altă parte, mare lucru smântâna să nu fi fost de la un partid și brânza de la altu, da` din opoziție, ș-atunci e de înțeles că-i o mână bărboasă de la udemereu. Da` zice cumătru` ăsta al meu den dreapta și cu perciunii împletiți (că-i cald) că doamna vice s-o dat defectă, ca să se obișnuiască cu șpetalu` și să vază cum merge moșmandele den interior, ca să n-aibe motive de alte suferință mai încolo. Asta, în cazu` în care, trece de egzamenu` pă persoană fizică de partid. Noi sincer îi recomandăm ori niște afine, ori o țuică tare la pet dă dud. Scoate boala din om, moment !

Articolul precedentJudețul Neamț, polul folclorului românesc
Articolul următorRăucești: Unire pe asfalt