0:00

Primarul Dragoș Chitic a redeschis, joi, 9 noiembrie, Centrul  de cazare  temporară a persoanelor fără adăpost din cartierul Speranța, precizează Primăria Piatra Neamţ, într-un comunicat de presă.

„La inaugurarea de astăzi au fost prezenți și viceprimarii Luminița Vîrlan și Bogdan Gavrilescu. Centrul a fost modernizat, iar capacitatea  de primire a fost mărită de la 20 de  locuri la 40  de locuri. În urma modernizării s-au creat următoarele spaţii: holuri de acces, sală de mese,  birouri  pentru personal, grupuri sanitare, camere de cazare, cameră tehnică, spălătorie. Obiectivul  dispune  de  spaţii  funcţionale amenajate pentru femei, bărbaţi și pentru familii cu  copii, dotate  corespunzător cu mobilier şi cazarmament (saltele, lenjerii de pat, pilote, perne, pături, pijamele, materiale  de  igienă  personală, etc). Centrul îndeplineşte  standardele  de  calitate stabilite prin lege pentru serviciile sociale în comunitate organizate ca adăposturi  de  noapte. Grupul ţintă este reprezentat de persoane adulte fără locuinţă, cu domiciliul în Piatra Neamţ, care  nu-şi  pot asigura din resurse proprii un spaţiu de locuit în perioada sezonului  rece, persoane care se află în risc de excluziune şi marginalizare socială. Persoanele aflate  în  situaţii de dificultate pot beneficia şi în sezonul rece 2017-2018 de servicii gratuite de cazare, hrană, îmbrăcăminte, materiale  igienico-sanitare, consiliere socio-profesională”, potrivit sursei citate.

„Este o investiție inclusă în Programul de Guvernare Locală pentru anul 2017 din care a rezultat un centru modern cu toate dotările necesare, o investiție în zona socială cu care ne putem mândri. Rolul acestui centru  este de a îmbunătăţi condiţiile  de  viaţă a persoanelor fără adăpost, precum şi de a acorda sprijin pentru reintegrarea  socio-profesională a acestora. După părerea mea este unul dintre cele mai moderne centre sociale din țară. Un alt avantaj îl reprezintă faptul că în același imobil se află și Centrul de Permanență, iar cei cazați aici vor putea beneficia și de servicii medicale”, a declarat primarul Dragoș Chitic. (ZCH NEWS; FOTO: Primăria Piatra Neamţ)

Articolul precedentACTUALIZARE Bărbatul scos de pompieri din canalul Cuejdi s-a înecat!
Articolul următorDacă l-aţi văzut, sunaţi la 112! E dispărut de o lună!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.