0:00

Cheile Bicazului: Plasare administrativă de drum de la Braşov la Iaşi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSectorul de drum din Cheile Bicazului prins în disputa de hotar cu județul Harghita, despre care judecătorii au stabilit că aparține județului Neamț, a trecut în administrarea DRDP Iași începând cu 12 aprilie.

În acord cu decizia Curții de Apel Ploiești nr.454/27.06.2020 și Hotărârea Consiliului de Administrație a CNAIR SA nr. 5/6.04.2023, directorul general regional al DRDP Iași și cel al DRDP Brașov au încheiat astăzi procesul verbal de constatare si identificare al sectorului de drum național DN 12 C km 27+785-32+000 aflat în administrarea DRDP Brașov în vederea trecerii acestuia în administrarea DRDP Iași. Acest sector de drum cuprinde 3 poduri cu deschidere între 6 și 10 m și un tunel lung de 155 m“, a anunțat prefectul Adrian Niță.

Reamintim că Prefectura Neamț a fost citată într-un nou dosar aflat pe rolul Tribunalului Harghita, în calitate de pârâtă, alături de UAT Gheorgheni, UAT Bicaz Chei, UAT Județul Neamț, Instituția prefectului – Județul Harghita, O.C.P.I. Harghita, O.C.P.I. Neamț și S.C. Satelit NT SRL , în care reclamantul, UAT Județul Harghita, prin Consiliul Județen Harghita, solicită din nou anularea procesului verbal de delimitare având ca obiect stabilirea traseului de hotar administrativ pe porțiunea comună Gheorgheni – Tulgheș – Bicaz.

Este vorba despre același proces verbal de delimitare care a făcut obiectul unui dosar asupra căruia Curtea de Apel Ploiești s-a pronunțat definitiv pe 27 iunie 2020, respingând solicitarea de anulare a respectivului act. Prin cererea formulată de către Consiliul Județean Harghita nu sunt invocate noi motive față de acțiunea anterioră care să justifice promovarea unei alte cereri cu același obiect.

(G.S.)

Articolul precedentCând sunt deschise muzeele din Neamț în perioada Paștelui
Articolul următorTipuri de funcții păcănele – ghidul complet
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.