pietricica turism

Cezar-Filip

Fostul şef al Poliţiei Piatra Neamţ ar fi trebuit să revină, ieri, la serviciu, însă a preferat să-şi prelungească şederea la domiciliu. Şi-a luat 12 zile de concediu de odihnă, aşa că nu ştie încă unde este viitorul său loc de muncă.

Între timp, anchetele sunt în curs, dar nu toate fac progrese. Cea de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău este penală şi îl vizează pe comisarul şef Filip din prisma purtării abuzive. Cea disciplinară stă pe loc, conform procedurilor, până la finalizarea anchetei penale.

În paralel, mai există o cercetare – tot penală – care îi vizează pe „băieţii de treabă” care au scos filmuleţul din Poliţia Piatra Neamţ şi l-au difuzat pe internet. Gestul lor a fost mult mai condamnat în interiorul poliţiei decât „scăparea” lui Cezar Filip, care şi-a ieşit din pepeni şi a pocnit o fată de 14 ani, implicată în foarte multe fapte penale. Există poliţişti care nu-şi doresc altceva decât să apuce să-i vadă pe vinovaţii de această „mizerie”, condamnaţi cu executare. Deocamdată, însă, dosarul este cu autori necunoscuţi. (C. MIRCEA)