Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA) a emis un ordin, prin care noul termen-limită de obţinere a Certificatelor de Situaţie de Urgenţă (CSU) este 15 iunie 2020.

„Potrivit noului Ordin al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri, Certificatele de Situaţie de Urgenţă se acordă operatorilor economici care au înregistrat închiderea totală sau parţială a activităţii ca urmare a efectelor deciziilor autorităţilor publice competente pe perioada stării de urgenţă sau diminuări ale veniturilor sau încasărilor cu minimum 25% în lunile martie, aprilie sau mai 2020, prin raportare la media lunilor ianuarie şi februarie 2020. De asemenea, termenul până la care Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri poate elibera certificate de situaţii de urgenţă, la cerere, acestora, se prelungeşte până la data de 15 iunie 2020”, potrivit unui comunicat de presă al MEEMA.

Prevederile se regăsesc deja în platforma http://prevenire.gov.ro şi de ele pot beneficia operatorii economici, care accesează aplicaţia pentru obţinerea unui CSU. Alte detalii-AICI. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentANAF: Măsuri de protecţie a angajaţilor şi contribuabililor
Articolul următorAproape 400 persoane vindecate de coronavirus în Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.