Doi jandarmi din cadrul Postului Montan Vânători Neamţ, însoţiţi de câinele Rac, au fost alături de 20 de copii, cu vârste între 7 şi 10 ani, care au vizitat Parcul Natural Vânători, în perioada 28-30 august. Activităţile au fost organizate de grupul de iniţiativă ,,APROAPE DE OAMENI” din cadrul Organizaţiei Naţionale “Cercetașii României”.

„Copiii au profitat de timpul liber din vacanţa de vară, venind alături de jandarmii nemţeni pentru a parcurge un traseu montan de 14 kilometri prin pădure de la Parcul Natural Vânători Neamţ până la Mănăstirea Secu şi înapoi, pentru a învăţa cum se montează un cort, cum se face orientarea pe traseele turistice împădurite, iar la finalul acestor activităţi micii cercetaşi au rămas plăcut impresionaţi de frumuseţea meleagurilor nemţene”, a declarat lt. Marius Gămănuţ, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Neamţ.

Roxana Necula, coordonator de programe în cadrul Grupului de Iniţiativă „APROAPE DE OAMENI, le-a trimis o scrisoare de mulţumire militarilor:

”Pe această cale ţinem să vă mulţumim şi implicit să felicităm personalul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ pentru disponibilitatea acordată.

Menţionăm că în anul 2015, până în prezent au fost organizate trei activităţi în parteneriat cu personalul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean NEAMŢ: Câmpul de iarnă pentru lupişori de la Izvorul Muntelui, Neamţ în luna februarie 2015, Hike-ul în Ţinutul Zimbrilor în perioada 31 mai – 1 iunie 2015 şi cel de-al doilea Hike în Ţinutul Zimbrilor în perioada 28 – 30 august 2015.

Cercetăşia este educaţie pentru viaţă şi îşi atinge obiectivul său de dezvoltare fizică, psihică, intelectuală, socială şi spirituală a tinerilor prin metoda scout.

Este o mişcare internaţională – există organizaţii scout în peste 216 de ţări şi teritorii numărând peste 28 de milioane de cercetaşi în întreaga lume.

În dorinţa de a dezvolta metodele pedagogice scout, Grupul de Iniţiativă „Aproape de Oameni” Iaşi din cadrul Organizaţiei Naţionale “Cercetașii României” (O.N.C.R.) organizează campuri de iarnă, primăvară şi vară în natură pentru cercetaşi.

Vă mulţumim pentru deschidere şi colaborare.”. (ZCH NEWS)

Alte detalii şi fotografii, AICI.

Articolul precedentAGRALIM 2015 la Ferma Ezăreni (Iaşi)
Articolul următorVeteran de război din Bârgăoani serbat la împlinirea centenarului! GALERIE FOTO
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.