Într-o conferință de presă organizată astăzi, 30 iunie, directoarea Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, Carmen Nastasă, a anunțat apariția primei reviste editate de instituție, cu sprijinul Consiliului Județean Neamț, numită „CoolT Neamț”.
Primul număr al revistei a apărut în 500 de exemplare, în format de lux, cu foaie velină și ilustrat din abundență. Revista va fi distribuită centrelor de cultură din țară, precum și bibliotecilor, liceelor și unor pensiuni din județ.
„Ne-am gândit, pentru că n-am avut atât de multe activități artistice în această perioadă de pandemie, ne-am pus capul la contribuție și am făcut o revistă cuturală, dar mult mai modernă decât cele de pe piață – CoolT Neamț. CoolT, pentru că „este cool să fii cult în ziua de astăzi”, e o propoziție pe care am tot auzit-o în țară, în ultimii ani și pentru că vrem să aducem tinerii alături de publicul nostru fidel. Este o revistă pentru toate generațiile, sper ca această revistă să aibă cât mai multe numere, iar presa să fie alături de noi. Prezent cu noi astăzi este un colaborator al nostru și colaborator permanent al revistei, părintele Constantin Necula”, a declarat directoarea Carmen Nastasă.
A luat cuvântul și părintele Constantin Necula, profesor universitar al Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu: „Vă mulțumesc pentru onoarea de a face parte dintr-un colectiv cool al unei reviste despre cultură. Sper ca ceea ce am reușit în acest număr să reușim și în următoarele. Motto-ul rămâne „Fiți cool-turi de iubire”, pentru că, din nefericire, ne scufundăm foarte ușor în uri și în ambiții partinice, de cele mai multe ori. De data aceasta, încercăm să rânduim un pic de odihnă culturală, e un proiect care îi implică foarte mult pe tineri. E un mesaj, un manifest prin care îi rugăm pe tineri să nu uite rădăcinile și sper să fie o întâlnire a noastră, a celor din redacție și restul celor care vor să fie într-un colț de cool-tură. Poate cel mai mult m-a apropiat de tot ceea ce înseamnă Neamț munca de la Humulești, de la Boiștea, de la Târgu Neamț și în redescoperirea, în ultima perioadă, a lui Aurel Dumitrașcu. Sper să ne descurcăm și să nu facem de rușine o cultură care are nevoie să fie pusă în valoare”.