0:00

Centrala de biogaz: La Roman poluează, la Cordun e bună, ZCH NEWS - sursa ta de informații

• ”Eu nu sunt egoist; nu vreau să o pierd din zonă, dar nu țin de ea”, spune Laurențiu Leoreanu

Primarul comunei Cordun, Adrian Diaconu, a declarat în aceste zile că se poartă noi discuții pe tema construirii fabricii de biogaz. Mai exact, societatea germană Norus Biogaz se luptă de aproape jumătate de an să construiască odată centrala, pe terenul Romanului, dar la limita cu comuna Cordun. Până acum, bețe-n roate par să fi pus locuitorii comunei și conducerea administrației locale din Cordun, care au contestat toate avizele de mediu. Declarațiile recente ale primarului Adrian Diaconu au lăsat să se înțeleagă că schimbarea amplasamentului centralei ar rezolva problema și ar mulțumi pe toată lumea.

Primarul Laurențiu Leoreanu a recunoscut că, de fapt, este foarte posibil să se fi vrut asta chiar de la început. Iar în disputa dintre primari, dintre localități la urma urmei, pare dispus să cedeze.

”Dacă s-ar face la Roman – poluează. Dacă se face pe terenul Cordunului – ar fi bun, ar merge. Am vorbit de mai multe ori cu primarul din Cordun. Eu nu sunt egoist. Nu vreau să o pierd din zonă, dar nu țin de ea. Centrala nu are un număr însemnat de angaați. Ca și Adeplast (n.r. – fabrică ridicată în acest an pe terenul Cordunului), care are vreo 40 de angajați. Nu e vorba de ambiție. Investitorii nu au vrut neapărat terenul nostru, ci au vrut un teren aproape de instalația care să poată prelua energie eletrică din rețea. Eu nu le pun bețe în roate. Dacă va merge la Cordun, specialiștii tot din Roman îi va lua”, spune primarul Romanului. Tot el a adăugat că nici impozitele pe care le-ar încasa de la investitori nu ar îmbogăți prea tare bugetul local. În plus – și oarecum amenințător -, Laurențiu Leoreanu spune că încurajează orice investiție în zona municipiului, nu de alta, dar, după opinia sa, la un moment dat – Cordunul va fi cartier al Romanului, la fel ca și Gâdinți sau Horia.

(C.M)

Articolul precedentSabotajul continuă, TT rezistă
Articolul următorGara Târgu Neamț, stație peco improvizată (?)