Cel mai tânăr jandarm nemţean a depus jurământul militar, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCel mai tânăr jandarm nemțean, sergentul major Ștefan Pricop Asofiei, care a îmbrăcat uniforma militară chiar de Ziua Națională, a depus jurământul în fața drapelului de luptă al unității. În cadrul ceremoniei, subofițerul a rostit după maiorul Radu Olariu: „Jur credinţă patriei mele, România! Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii! Jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare! Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.

Ştefan Pricop Asofiei a câştigat concursul pentru ocuparea postului vacant de subofiţer tehnic principal în cadrul Serviciului Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei. În cursă au fost înscrişi 11 candidaţi, iar el a obţinut nota cea mai mare (8,75).

„Subofițerul are 25 de ani, este din localitatea Nemţişor, comuna Vânători-Neamţ, a absolvit Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor, specializarea Informatică Economică, din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, cu lucrarea de licenţă în domeniul securităţii reţelelor de calculatoare şi a profesat ca specialist IT timp de trei ani, acumulând astfel experienţa necesară ce i-a fost utilă în cadrul concursului organizat de IJJ Neamţ”, a declarat lt. Marius Gămănuț, purtătorul de cuvânt al IJJ Neamț.

„Am ales să profesez ca specialist IT într-o structură militară din mai multe motive personale, însă unul este clar, atât în structurile militare cât şi în securitatea informatică, regulile sunt stricte, nu este loc de greşeală, deci, am cel puţin un element în comun cu această instituţie: am învăţat să respect reguli”, a precizat tânărul subofiţer la început de carieră.

În următoarele 6 luni, proaspătul jandarm va fi integrat într-un program de tutelă profesională, timp în care un tutore ofiţer îl va ajuta să se va familiarizeze cu activităţile specifice militare şi îi va coordona activitatea. (C.M.)

Articolul precedentNeamț: ”Tinerii de Azi, Antreprenorii de Mâine” – ediția a V-a
Articolul următorSistare a apei potabile la Piatra Neamţ! La reluare, nu beţi apă!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.