roman an scolar 2017 3Noul an școlar 2021-2022 va începe în data de 13 septembrie și se va încheia în 11 iunie anul viitor. Are doar 34 de săptămâni de cursuri, cele mai puține din ultimii ani, fiind structurat în două semestre – primul de 14 săptămâni de cursuri, al doilea cu 20 săptămâni – și trei vacanțe.

Primul semestru se va încheia la 22 decembrie 2021, iar al doilea semestru va începe pe 10 ianuarie 2022 și va avea programul „Școala altfel” în perioada 8-14 aprilie, când se pot organiza fazele naționale ale olimpiadelor școlare.

Vacanțele elevilor din acest an școlar sunt programate, conform ordinului 3.243 din 5 februarie, astfel:

-25-31 octombrie 2021: vacanță în învățământul preșcolar și primar

-23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022: vacanța de iarnă

-15 aprilie 2022 – 1 mai 2022: vacanța de primăvară

Urmează vacanța de vară începând cu 11 iunie 2022 și până la data din septembrie anul viitor la care vor începe cursurile unui nou an școlar.

Elevii din anii terminali din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă) vor avea 32 de săptămâni de cursuri și vor încheia la data de 27 mai 2022. Elevii din clasa a VIII-a vor avea 33 de săptămâni de cursuri și vor încheia la data de 3 iunie 2022. Elevii din învățământul liceal – filiera tehnologică și cei din învățământul profesional încheie după 37 de săptămâni de cursuri.

În ultima declarație oficială a ministrului Sorin Cîmpeanu, de ieri, 3 august, acesta se declară ferm pentru începerea școlii în format fizic și fără scenariile de anul trecut. „Pot să vă spun că școala va începe cu prezență fizică în data de 13 septembrie. Bazându-mă pe informațiile pe care le am, în limitele de competență, bazându-mă pe faptul că în școli au fost respectate regulile sanitare mai bine decât în orice alte locuri… cu excepția unităților sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare al personalului din învățământ în raport cu orice alt tip de personal, mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderea școlii cu prezență fizică pentru toți elevii, fără scenarii de funcționare”.

Cât privește siguranța sanitară în școli, ministrul Sănătății Ioana Mihăilă a declarat, tot ieri, că se vor relua testările în cazul elevilor și personalului care prezintă simptome de covid, la fel ca în anul trecut, când s-au folosit teste rapide antigen. Masca la interior rămâne valabilă și distanțarea fizică unde este posibil. Ioana Mihăilă a mai adăugat că dorește organizarea de centre de vaccinare în școlile care au cadre medicale, pentru vaccinarea anti covid a copiilor de peste 12 ani. Ministrul Cîmpeanu a precizat că pentru asta trebuie să se țină cont de configurația școlilor.

C.I.

Articolul precedentTitularizare 2021: s-au afișat rezultatele finale
Articolul următorTineri bănuiţi de tâlhărie, reţinuţi de poliţiştii nemţeni