0:00

Până la finalizarea contestațiilor, județul Neamț se poate mândri cu trei elevi care au obținut nota maximă la examenul de bacalaureat.

Cei trei liceeni de 10 la bac din Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Gabriel Dancă

Fără discuție, surpriza a venit de la un absolvent al Liceului Tehnologic „Vasile Sav” Roman. Este vorba despre Gabriel Dancă, care a terminat specializarea tehnician operator tehnică de calcul și a susținut examenul scris la română, la matematică și la biologie vegetală. „Sunt mândru și nu prea am cuvinte acum, din cauza emoțiilor. Nu pot spune că m-am omorât cu învățatul”, ne-a declarat Gabriel, care a venit acum patru ani la „Vasile Sav” după absolvirea Școlii Gimnaziale Gherăești și a avut 7,49 media de admitere. Un salt care spune multe. „Este un 10 așteptat, Gabriel este un copil deosebit și mă bucur, împreună cu profesorii colegi. Noi mai așteptăm și alte note de 10, după contestații, știm cât au muncit elevii noștri și nu putem decât să fim mândri.”, a declarat Alexandru Lezeu, directorul liceului „Vasile Sav”

Remarcabilă este performanța obținută și de doi absolvenți ai Colegiului Național „Calistrat Hogaș” Piatra-Neamț.

Cei trei liceeni de 10 la bac din Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Ioan Răzvan Nistor
Cei trei liceeni de 10 la bac din Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Ioan Robert Scumpu

Ioan Răzvan Nistor a terminat matematică-informatică și a avut ceva emoții la nota pentru lucrarea de limba și literatura română. „Este un rezultat pentru care am muncit. Cu muncă multă se poate orice. M-așteptam să iau 10 la mate și la informatică, dar nu și la română”, ne-a mărturisit Gabriel, absolvent al Școlii Gimnaziale nr. 1 (devenită ulterior structură a Liceului Teologic „Sfinții Împărați Constantin și Elena”) și care a ales Hogașul la admitere, unde a intrat cu media 9,15.

Colegul și prietenul său, Ioan Robert Scumpu a obținut nota maximă la capătul a patru ani de liceu, tot la mate – info, în care a urcat de la 8,03 – media cu care a fost admis la Hogaș, absolvent al Școlii Gimnaziale „Elena Cuza” Piatra-Neamț – la 10 la bac. „A fost și pentru mine o surpriză, fiindcă nu mă așteptam chiar la 10. Mă simt încrezător!”, ne-a declarat Robert, încă emoționat.

Cristina Iordache

Articolul precedentCu revolverul la vedere într-un club din Târgu Neamț
Articolul următorCum să profiți la maxim de rotirile gratuite
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.