medicina legala 02Medicii legişti care au efectuat necropsia celor doi soţi din Girov găsiţi morţi în casă, în ziua de 8 iunie, au stabilit că amândoi au fost omorâţi în bătaie.

„Femeia, în vârstă de 73 de ani, a murit din cauza hemoragiei meningo-cerebral, consecinţă a unui politraumatism cranio-cerebral, cu multipole fracturi craniene, şi a hemotoraxului consecutiv multiplelor fracturi costale bilaterale”, a declarat procurorul Stelian Olteanu, care conduce ancheta.

„Bărbatul, care avea 72 de ani, avea şi el politraumatism cranio-cerebral, cu o plagă epicraniană şi hemoragie meningo-cerebrală şi fracturi costale. Ambele morţi au fost violente şi au legătură directă cu loviturile care li s-au aplicat celor doi soţi cu un corp dur. Nu am găsit corpul dur cu care au fost bătuţi, dar probabil este vorba despre o bâtă sau un par. De abia de acum începem ancheta şi altceva nu am ce să spun în acest moment”.

Ipoteza pe care o iau în calcul anchetatorii este un conflict între soţii Constantin şi altcineva, care a intrat în casă peste ei şi i-a lovit până i-a omorât. Omorul în scop de jaf este exclus, pentru că oamenii erau fosrte săraci şi, practic, nu era nimic de furat din casa lor, iar în ultima zi când au fost văzuţi (joi, 4 iunie) tocmai îşi luaseră de băut pe datorie, deci nu aveau niciun ban. (C. MIRCEA)

Detalii iniţiale, aici.